Kotimainen maalipallokausi jatkaa siitä mihin MM-kilpailuissa jäätiin

Dragons on maalipallon hallitseva Suomen mestari

Kuva: Antero Aaltonen

Maalipallon kansallinen sarjakausi alkaa sunnuntaina 5. lokakuuta Espoossa, Leppävaaran urheiluhallilla. Kesän MM-huuma suorine televisiolähetyksineen on vielä tuoreessa muistissa, joten maalipalloväellä riittää uutta virtaa myös kotimaisiin koitoksiin.

Kauden ensimmäisessä SM-sarja- ja 1-divisioonaturnauksessa palataan vielä Espoon MM-kilpailujen tunnelmiin VAU:n kiittäessä lajiväkeä hienon kisafiiliksen luomisesta kakkukahveilla.

Osa MM-kilpailuissa vapaaehtoisena toimineista innostui sen verran paljon lajista, että ovat mukana toimitsijoina myös sarjakauden alkaessa. VAU järjestää päivää ennen avausturnausta Espoossa tuomarikurssin, josta saadaan uusia henkilöitä tuomitsemaan kansallisia otteluita. Kenties lauantain tuomarikurssilaisia tullaan näkemään tulevina vuosina myös kansainvälisissä peleissä.

Miesten MM-hopeamitalistijoukkueen pelaajat ovat tuttuun tapaan jakautuneet eri SM-sarjan joukkueisiin. Mestaruutta puolustaa Dragons, jonka riveissä pelaavat maajoukkuemiehistä Jarno Mattila ja Eetu Eronen.

Maalipallon 1-divisioona on mielenkiintoinen yhdistelmä nuoria ja kokeneita pelaajia. Erityismielenkiintoa 1-divisioonan peleihin tuo se, että naisten maajoukkueen kokeneet Katja Heikkinen ja Natalie Ball lopettivat MM-kilpailuihin maajoukkueuransa, ja maajoukkueessa olisi nyt tilausta uusille vastuunkantajille. Heikkinen ja Ball ovat edelleen mukana sarjapeleissä kirittämässä nuoria eteenpäin urallaan.

Otteluohjelma

09.00 1D Dragons Fireball - O.P. Juniors
09.55 2 1D Näpäjä Icewind - Young Power
10.50 1 SM Näpäjä - Pro Näpäjä
11.45 2 SM Dragons - Old Power
12.40 3 1D O.P. Juniors - Näpäjä Icewind
13.35 4 1D Young Power - Dragons Fireball
14.30 3 SM Pro Näpäjä - Dragons
15.25 4 SM Old Power - Näpäjä
16.20 5 1D Näpäjä Icewind - Dragons Fireball
17.10 6 1D O.P. Juniors - Young Power
1D Palkintojenjako
18.00 5 SM Dragons - Näpäjä
18.50 6 SM Pro Näpäjä - Old Power
SM Palkintojenjako

Lisätiedot: www.maalipallo.net