Ratakelaajien kausi käynnistyy Sveitsissä, uimarit EM-altaassa Madeiralla

Sini Paukkeri ja Tuomo Himanka

Parayleisurheilun vuosikalenterissa on perinteisesti toukokuun loppupuoliskolla ohjelmassa kovatasoisten kilpailujen sarja Sveitsissä Nottwilin ja Arbonin nopeilla radoilla. Tänä vuonna kolmen Sveitsin kisan jälkeen vuorossa on heti perään parayleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut Puolan Bydgoszczissa kesäkuun alussa. 

Sveitsissä kisataan Nottwilissä 14.–16.5., Arbonissa Sveitsin avoimissa mestaruuskisoissa 21.–22.5. ja niin ikään Arbonissa Daniela Jutzelerin muistokilpailuissa 24.5. Suomesta mukana Sveitsin kiertueella on seitsemän ratakelaajaa: Henry Manni (luokka T34), Toni Piispanen (T51), Leo-Pekka Tähti (T54), Esa-Pekka Mattila (T54), Tuomo Himanka (T54), Niko Ristiranta (T54) ja Sini Paukkeri (T54). Kotimaisista kelaushuipuista vain sappikivileikkauksesta toipuva Amanda Kotaja on sivussa Sveitsin reissulta.

Ratakelaajista Tähti, Piispanen ja Kotaja on jo nimetty Tokion paralympialaisiin lähtevään joukkueeseen.

Uinnissa Suomella on kaksi maapaikkaa saavutettuna Tokion paralympialaisiin. Kisarajan alittaneita urheilijoita on sen sijaan kolme: Leo Lähteenmäki (luokka S9), Antti Latikka (S13) ja Nader Khalili (S14). Khalilille on haettu Tokioon myös villiä korttia. Sunnuntaina 16.5. Portugalin Madeiralla käynnistyvissä parauinnin EM-kilpailuissa kilpailevat suomalaisista edellä mainitun kolmikon lisäksi myös Meri-Maari Mäkinen (S7) ja Jenna Rajahalme (S10). Nader Khalilin ja hänen valmentajansa Kalle Lydmanin kuulumisia voit lukea Uimaliiton uutisesta.

Uintivalinnat Tokion paralympialaisiin samoin kuin yleisurheilun viimeiset kisavalinnat tehdään 19.7.