Positiivinen koronatestitulos perui Pajulahden maalipallon B-sarjan EM-kisojen finaalin

Suomen naisten maajoukkue B-sarjan EM-kilpailujen kultamitalit kaulassa.

Suomen ja Tanskan oli määrä kohdata sunnuntaina näkövammaisten maalipallon B-sarjan EM-kilpailujen naisten loppuottelussa Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa.

Lauantaina tehtyjen koronavirustestien tuloksista löytyi kuitenkin yksi positiivinen testitulos Tanskan joukkueesta. Tanskan joukkue asetettiin karanteeniin, eikä se näin voinut pelata loppuottelua. Suomi merkattiin ottelun voittajaksi 10–0-lukemin.

Suomi, Tanska ja sunnuntaina pronssiottelun voittanut Ranska nousivat EM-kilpailujen A-sarjaan.

Turnauksen lopussa sattuneesta positiivisesta testituloksesta huolimatta EM-kilpailut, joissa on mukana 15 maata, ovat sujuneet koronaturvallisesti.

 – Koronaprotokolla on laadittu yhdessä paikallisten terveysviranomaisten kanssa ja sitä on turnauksen aikana noudatettu. Kuten tämäkin tilanne osoittaa, niin ainoastaan Tanskan joukkue on asetettu karanteeniin ja muut joukkueet ovat tältä osin turvassa eikä altistumisvaaraa ole tapahtunut, sanoo Pajulahden tapahtumakoordinaattori Laura Kittelä.

Suomen naiset voittivat Pajulahden EM-kilpailuissa alkusarjan ja lauantai-illan välierässä Espanjan. Suomi oli voittanut alkusarjassa sunnuntain finaalivastustajansa Tanskan 4–2-numeroin.

Naisten ja miesten maalipallon A-sarjan Euroopan mestaruuskilpailut on tarkoitus pelata vielä tämän vuoden puolella toistaiseksi julkaisemattomassa paikassa. Suomen naisten joukkue nousi mukaan turnaukseen ja miesten maajoukkue siellä oli jo entuudestaan.