Sveitsi ei antanut armopaloja Suomelle pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailuissa

Tuukka Nisso ja Antti Sinisaari tavoittelevat palloa B-sarjan EM-kilpailujen ottelussa Irlantia vastaan Pajulahdessa vuonna 2018.

Sveitsi voitti Suomen selkein 48–28-lukemin pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailuissa Puolan Varsovassa. Suomella on kahden pelin jälkeen kasassa kaksi tappiota.

– Joissain asioissa oli menty pelillisesti eteenpäin keskiviikon Tshekki-pelistä, mutta vastustaja oli nyt niin kova, ettei onnistuttu löytämään sellaisia juttuja, joilla olisi säännönmukaisesti pystytty heitä haastamaan. Uskon, että Sveitsi tulee olemaan toinen nousijajoukkueista, Suomen valmentaja Toni Peltola arvioi.

Suomi lähti Varsovaan vain kuuden pelaajan voimin ja luokittelussa tippui vielä yksi pelaaja pois kokoonpanosta, joten turnaus on mentävä läpi vain yhden vaihtopelaajan taktiikalla. Perjantaina edessä on kahden pelin päivä, kun aamupäivällä vastaan asettuu Israel ja illalla Venäjä.

– Pikkuisen perjantai huolettaa jaksamisen suhteen, kun viidellä pelaajalla mennään, mutta siinä on onneksi hyvä tauko pelien välillä ja tänään oli aamupäiväpeli ja ilta vapaana, Peltola pohti.

Pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailuissa pelaa kuusi joukkuetta, joista kaksi parasta nousee helmikuussa 2022 Pariisissa pelattaviin A-sarjan EM-kilpailuihin. Suomi on pelannut A-sarjassa edellisen kerran vuonna 2017. C-sarjaan ei Varsovan B-kisoista putoa kukaan.

B-sarjan EM-kilpailuja voi seurata kisajärjestäjän YouTube-kanavan kautta. YouTube-kanavalle pääset siirtymään tästä.

PYÖRÄTUOLIRUGBYN B-SARJAN EM-KILPAILUT, VARSOVA, PUOLA 30.6.–3.7.