Tokio 2020: Jousiampuja Forsberg vakuuttavalla ammunnalla 16 parhaan joukkoon

Jere Forsberg tähtää Tokion paralympialaisten avoimen taljajousen 1/16-pudotuskierroksella USA:n Kevin Polishia vastaan. Kuva: Harri Kapustamäki/KIHU/Paralympiakomitea

Jere Forsbergilta vaadittiin lauantaiaamun avoimen taljajousen ensimmäisessä pudotusottelussa kovaa suoritusta, jotta Yhdysvaltain Kevin Polish kaatui ja urakka Tokion paralympialaisten jousiammunta-areenalla jatkuu.

Kylmäpäinen espoolaistunut kotkalainen hoiti homman. Hän ampui 15 nuolen sarjaan kymmenen kymppiä ja viisi ysiä vieden kaksinkamppailun pistein 145–143.

– Aamun harjoituksessa jo tuntui hyvältä ja nuolet menivät tiukkaan nippuun, joten oli levollinen fiilis ennen ottelua. Samanlainen levollinen fiilis oli jo perjantain alkukilpailun jälkeen, Forsberg totesi.

Avoimessa taljajousessa on Tokiossa ollut armoton taso. Alkukilpailussa peräti 12 ampujaa ylitti aiemman paralympiaennätyksen 687. Forsberg ampui tuloksen 682, jolla irtosi 20. sija. Vertailun vuoksi: Lontoossa 2012 Forsberg ampui alkukilpailuun 673 ja oli alkukilpailun kakkonen, Riossa 2016 puolestaan 672, joka riitti 10. sijaan.

– Ilmeisesti kaikki ovat käyttäneet koronasta seuranneen ylimääräisen vuoden hyödykseen. Muutenkin taso maailmalla on vuosi vuodelta mennyt eteenpäin, Forsberg sanoi.

– On kuitenkin vähän turhaa hirveästi tarkkailla muiden tasoa, koska näissä pudotusotteluissa lähdetään joka tapauksessa nollista liikkeelle, hän jatkoi.

Forsberg on nyt 16 parhaan joukossa ja kohtaa seuraavalla pudotuskierroksella Iranin kivikovan Alisina Manshaezadehin, joka ampui alkukilpailuun ennätyksensä 699 ja sijoittui neljänneksi.

Loput pudotuskierrokset käydään tiistaina 31. elokuuta.

– Etukäteen ajattelin, että miksi tässä välissä pitää olla näin pitkä tauko, mutta juuri tällä hetkellä on sellainen fiilis, että se onkin ihan hyvä. Saa rauhoittua vähän tänään ja huomenna haettua treeneistä lisää varmuutta, ampua löysiä pois, Forsberg pohti.

Tokion kesäparalympialaiset 24.8.–5.9.2021

Jousiammunta

Miehet, avoin taljajousi

  • 1/16-pudotuskierros: Kevin Polish USA–Jere Forsberg Suomi 143–145
    • Forsberg kohtaa 1/8-kierroksella Iranin Alisina Manshaezadehin tiistaina 31.8. klo 3.34 Suomen aikaa
       

Jere Forsbergin avoimen luokan määritelmä: Urheilijat, joilla on vammaa jaloissa ja keskivartalossa. Luokassa on sekä pyörätuoliurheilijoita (pääasiassa alaraajahalvaantuneita) että pystystä tai tuolilla istuen ampuvia urheilijoita.

Haastattelu Soundcloudista

Urheilijaprofiili

Suomen joukkueen kisasivut

Kuva: Harri Kapustamäki/KIHU/Paralympiakomitea