Pekingin talviparalympialaisten media-akkreditointi 10.11. mennessä

Beijing 2022 Paralympic Emblem

Talviparalympialaiset järjestetään Kiinan Pekingissä 4.–13. maaliskuuta 2022. Printtimedia ja valokuvaajat akkreditoituvat kisoihin Suomen Paralympiakomitean kautta. TV- ja radiotuottajille (ENR) on erillinen akkreditointiprosessi, joka kulkee suoraan Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n kautta.

Pekingin paralympialaisiin lähdössä olevia printtimedian edustajia ja valokuvaajia pyydetään ilmoittamaan halukkuudestaan lähteä kisoihin Suomen Paralympiakomitealle keskiviikkoon 10. marraskuuta 2021 mennessä.

Talviparalympialaisissa kilpaillaan viidessä lajissa: alppihiihdossa, lumilautailussa, maastohiihdossa, pyörätuolicurlingissa ja parajääkiekossa (entinen kelkkajääkiekko). Edellisissä talviparalympialaisissa Etelä-Korean Pyeongchangissa 2018 Suomea edusti 13 urheilijan ja kahden opashiihtäjän joukkue. Lumilautailija Matti Suur-Hamari voitti kultaa lumilautacrossissa ja pronssia banked slalomissa. Ilkka Tuomisto voitti pronssia maastohiihdon sprinttikisasta. Tuomisto on lopettanut uransa, mutta Pekingissä mitaliodotuksia on Suur-Hamarin lisäksi ainakin nuorella alppihiihtäjällä Santeri Kiiverillä.

Suomen joukkueen koko tulee todennäköisesti olemaan Pekingissä hieman pienempi kuin Pyeongchangissa, koska pyörätuolicurlingjoukkue ei tällä kertaa selviytynyt kisoihin.

Lisätietoja media-akkreditoinnista Kansainvälisen Paralympiakomitean sivuilla

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Suomen Paralympiakomitea, viestintäpäällikkö Lauri jaakkola, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 045 136 8695