Sähköpyörätuolisalibandymaajoukkue näytösottelussa Hartwall Arenalla

Sähköpyörätuolisalibandyn näytösottelu Hartwall Arenalla juuri alkamassa.

Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen pelaajat pääsivät esiintymään kirkkaissa valoissa Helsingin Hartwall Arenalla salibandyn miesten MM-kilpailujen mitalipelipäivänä järjestetyssä näytösottelussa. Maajoukkuepelaajien kesken jaetuilla joukkueilla pelattu näytöspeli pelattiin Sveitsin ja Tshekin välisen pronssiottelun erätauolla.

– Parasta tällaisissa näytösotteluissa on, että pääsee pelaamaan ison yleisön eteen. On tärkeää saada lajiamme näkyviin ja ennen kaikkea tuoda esiin urheilun monimuotoisuutta. Vammaiset lapset ja nuoret saavat nähdä, että on olemassa tällaista toimintaa ja pelaajia, jotka ovat kuin he, sanoo maajoukkuepelaaja Ella-Riikka Isometsä.

Isometsä muistelee, että kyseessä ei ollut sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen ensiesiintyminen Hartwall Arenalla. Vastaava näytösottelu oli ohjelmassa myös vuoden 2010 miesten MM-kilpailujen yhteydessä.

Koronaviruspandemia on kurittanut kaikkea urheilua viimeisen puolentoista vuoden aikana, mutta sähköpyörätuolisalibandylle ajanjakso on ollut erityisen turhauttava. Suomen maajoukkue oli mukana helmikuussa 2020 Italian kansainvälisessä turnauksessa, juuri ennen kuin pandemia räjähti käsiin, mutta sen jälkeen ei ole pelaamaan päästy ja Suomessa pelattavaksi suunnitellut EM-kilpailut peruuntuivat tyystin.

– Toivottavasti kansallinen sarja pääsee käynnistymään tammikuussa Turussa ja saadaan muutama turnaus alle ennen ensi vuoden elokuussa Sveitsissä pelattavia MM-kilpailuja. Tuntuu, että kaiken tämän pelaamattomuuden jälkeen tavoitteellisuus on tapissa ja meidän on tarkoitus olla Sveitsissä kilpailukykyisempiä kuin koskaan, Isometsä toteaa.

Kuva: Anssi Koskinen