Special Olympics -urheilijat keskustelivat Toyota-yhteistyöstä ja unelmien löytämisestä Urheilijafoorumissa

Virpi Mikkola, Esa Peltonen, Heidi Sillanpää ja Tiina Lavanti Special Olympics -urheilijafooriumissa.

Special Olympics -urheilijoiden keskustelutilaisuus, Urheilijafoorumi järjestettiin torstaina 12.5. Helsingin Messukeskuksessa Apuvälinemessujen ja Liikuntamaan yhteydessä.

Keskustelutilaisuuden alkajaisiksi Special Olympics Finlandin pääyhteistyökumppanin Toyota Suomen Satu Krökki ja Mia Meinander kertoivat, mistä Toyotan ja Special Olympicsin välisessä yhteistyössä on kysymys.

– Toyota nähdään autovalmistajana, mutta me olemme itseasiassa laajemmin liikkumisratkaisujen tarjoaja. Haluamme mahdollistaa liikkumisen kaikille ihmisille juuri sillä tavalla kuin se heille parhaiten sopii. Tähän ajatukseen yhteistyömme Special Olympicsin kanssa sopii hienosti, Satu Krökki sanoi.

Toyota ja Special Olympics solmivat kansainvälisen yhteistyökumppanuussopimuksen vuonna 2017. Vuodesta 2020 käynnistyi yhteistyö Suomessa. Toyota Suomi on ollut mahdollistamassa Special Olympics -leiri- ja -kilpailutoimintaa sekä rahallisesti että autokuljetuksin.

Special Olympics -toiminta on saanut myös runsaasti näkyvyyttä Toyota Suomen sosiaalisen median kanavissa ja Toyota Way -verkkolehdessä. Viime joulukuussa Toyotan työntekijät pääsivät koronan ikeestä vihdoin myös urheilemaan yhdessä Special Olympics -urheilijoiden kanssa Unified-rantalentopalloturnauksessa Helsingin Hiekka Beach Volley Clubilla.

Yhteisiä tapahtumia Special Olympics -urheilijoiden ja Toyotan väen kesken tullaan näkemään varmasti jatkossakin. Siihen on yhteinen tahtotila sekä Special Olympics -urheilijoilla että toyotalaisilla aina toimitusjohtajaa myöten. Tämä kävi ilmi Messukeskuksen Urheilijafoorumissa.

– Me tarvitsemme tapahtumiin ja leireillemme lisää partnereita moneen eri lajiin. Yhdessä tekeminen antaa varmasti paljon teille Toyotalla, mutta se antaa paljon myös meille, sanoi Special Olympics -jalkapallovalmentaja Pauli Saksa.

– Monilajileireillä on lajinvaihtopäiviä. Sinne voisi tulla myös Toyotan työntekijöitä kokeilemaan eri lajeja, lisäsi Special Olympics -johtoryhmään kuuluva Julia Fonsén.

– Hyvä idea! Se voi olla meidän työntekijöillekin sellainen Start Your Impossible -juttu, Satu Krökki sanoi viitaten Toyotan urheilumarkkinoinnissaan käyttämää slogania, joka on vapaasti suomennettuna: Tee omasta mahdottomastasi mahdollista!

Special Olympics Urheilijafoorumin toisella puoliskolla pohdittiin pienryhmissä erilaisia urheiluun tai laajemmin elämään liittyviä aiheita, kuten sitä mitä Special Olympics on itselle antanut.

Uimari Inka-Johanna Kolhinojan ajatus siitä, että Special Olympicsin avulla voi löytää itselleen uusia unelmia ja sitten toteuttaa niitä, kiteyttää keskustelun varsin mainiosti. 

Loppulauseeksi kelpaa myös Special Olympics -meloja Anna Laitisen Ritva-äidin lausahdus:

– Urheilun avulla koko maailma laajenee. Mikä mahdollisuus teillä onkaan!

Kuva: Toivo Laiho