Liikuntamaa jaksoi ihastuttaa toisena päivänäkin – ”He väsyvät ihan hirveästi, mutta eivät he pois suostu lähtemään”

Saana ja Sisu kokeilemassa purjevenettä

– Kyllä Sisua ja Saanaa saa haastatella… Jos vain saat heidät pysähtymään, Vili Hukkanen sanoo.

Sisu, 6, ja Saana, 5, ovat isänsä kanssa jo toista päivää Apuvälinemessuilla ja Liikuntamaassa. Lapset eivät todellakaan osoita kyllästymisen merkkejä. Kokeiltavaa löytyy joka kulman takaa. 

– Autorata (Apuvälinemessujen puolella) ja maastopyörätuoli ovat olleet parhaat, Sisu sanoo.

– Tämä peli, Saana lisää tarkoittaen juuri kokeilussa olevaa kosketuksen avulla toimivaa videopeliä CSE-yrityksen Liikuntapeliareenalla.

Haastatteluun he eivät pysähdy, vaan vastaukset tulevat lennosta. Liikuntamaa koostuu Sisulle ja Saanalle kaikesta hauskasta kokeiltavasta sekä metreistä, jotka täytyy taivaltaa pisteeltä toiselle päästäkseen.

Eivätkö Sisu ja Saana väsy?

– Väsyvät he ihan hirveästi, mutta eivät he silti pois suostu lähtemään. Eilen iski neljän aikaan iltapäivällä hirveä väsykiukku, isä Vili naurahtaa.

Isoveli Sisulla on AMC eli synnynnäinen niveljäykistymäsairaus. AMC ry:n toiminnan kautta perhe on saanut tietää Apuvälinemessuista ja Liikuntamaasta. Perheen äiti Salla Korkki on ollut Apuvälinemessujen lavallakin kertomassa AMC-perheen arjesta.

Apuvälinemessuilla ja Liikuntamaassa vieraili kolmen messupäivän aikana noin 6300 kävijää. Seuraavan kerran Apuvälinemessut ja Liikuntamaa järjestetään 2.–4.11.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Saana ja Sisu kokeilemassa kosketuksen välityksellä toimivaa videopeliä