Säbäveljekset Arnold ja Bini lähtevät ensimmäisiin kansainvälisiin kisoihinsa Tanskaan

Benjam ja Arnold Korven-Korpinen

Arnold on syntynyt Filippiineillä Kaukoidässä ja Benjam Etiopiassa Afrikan sarvessa, tuhansien kilometrien päässä toisistaan. Nyt he ovat suomalaisveljekset, jotka lähtevät ensimmäisiin kansainvälisiin urheilukilpailuihinsa, Special Olympics Sport Festivaleille Tanskan Koldingiin, pelaamaan salibandya.

21-vuotias Arnold adoptoitiin Suomeen hänen ollessaan 4,5-vuotias. Benjam, ”Bini”, tuli perheeseen 3,5-vuotiaana ja on nyt 16-vuotias. Veljeksillä on isänsä komealta kalskahtava, janakkalalaislähtöinen sukunimi Korven-Korpinen.

Salibandyn pariin he löysivät lapsena kotikuntansa Tuusulan seurakunnan pelivuoron kautta. Seurakunnan salibandyvuoron yläikäraja on 12. Sen ylitettyään pojat ovat siirtyneet pelaamaan seurajoukkueeseen, keravalaiseen Blackbirdsiin.

Bini pelaa Blackbirdsin junioreissa edelleen. Arnold asuu ja opiskelee nykyään Järvenpäässä ja on pelannut paikallisessa Panthersissa.

– Tällä hetkellä en pelaa mitään sarjaa, mutta jos ensi syksyksi löytyisi joukkue 4- tai 5-divisioonasta, niin olen kiinnostunut, maalivahtina pelaava Arnold sanoo.

Arnold saa pian myös opintonsa päätökseen ja syksyllä odottavat erityiskoulunkäyntiavustajan työt. Bini käy koulua Tuusulan Hyrylässä ja tykkää kokkailla kotona.

Laitahyökkääjän paikkaa yleensä pelaava Bini ja Arnold käyvät myös pelaamassa Tuusulan erityissalibandyjoukkueen Tulikettujen joukkueessa. Sitä kautta he ovat olleet mukana myös erityissalibandyn kotimaisissa turnauksissa ja päätyneet Special Olympics -lajileireille. Se tie on vienyt heidät kansainvälisiin peleihin.

– (Special Olympics -päävalmentaja) Markku Kinnunen soitti helmikuussa meidän äidille, että haluavatko pojat lähteä pelaamaan Tanskan turnaukseen. Äiti sanoi, että kyllä ne voisivat olla kiinnostuneita, Arnold kertoo.

Ja olivathan pojat. Perjantaiaamuna matka vei Tanskaan ja tunnelma on katossa.

– Finaaliin saakka toivottavasti mennään. Ja hoidetaan homma kotiin, Bini sanoo.

– Minä torjun maalivahtina vedot ja Kinnusen Lauri tekee maaleja, Arnold arvelee turnauksen kulusta.

Tanskan Koldingissa 20.–22.5. järjestettävissä Special Olympics Sports Festival -kisoissa on mukana peräti 49 suomalaisurheilijaa. Suomalaisia osallistuu salibandyn lisäksi yleisurheiluun, pöytätennikseen, keilailuun, ratsastukseen, 8-vs-8-jalkapalloon, 5-vs-5-jalkapalloon, golfiin, rytmiseen voimisteluun ja uintiin. Suomen joukkueen kokoonpano löytyy täältä.