Parakouluttajan polku on auki – hae koulutukseen 3.–4.12. Pajulahteen

Parakouluttajakoulutus

PARAKOULUTTAJAKOULUTUS, 3.–4.12.2022 LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI

Toimitko kouluttajana Paralympiakomiteassa, lajiliitoissa, aluejärjestöissä tai muissa paraurheilua tai soveltavaa liikuntaa järjestävissä tahoissa? Opetatko tulevia liikunnan, kuntoutuksen, sote- tai kasvatusalan ammattilaisia? Tai haluaisitko ryhtyä Avoimet ovet -työpajojen kouluttajaksi?

Tule mukaan Parakouluttajan polulle, jonka ensimmäinen osa järjestetään joulukuussa 2022. Ensimmäisen koulutuksen jälkeen osallistujat voivat hakeutua seuraavina vuosina järjestettäville paravalmennuksen tai soveltavan liikunnan asiantuntijalinjoille. Ensimmäiseen osaan voi osallistua päivitysmielessä myös ilman jatkovelvoitteita.

Parakouluttajakoulutuksen ykkösosa la-su 3.–4.12. 2022 Liikuntakeskus Pajulahdessa. Ohjelma käynnistyy lauantaina klo 9 ja päättyy sunnuntaina klo 16.

Hinta 120 € sisältää yöpymisen 2hh, ohjelman ja ohjelman mukaiset ruokailut.

Koulutukseen haku 30.9.2022 mennessä oheisella lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/6D00B756A6ABA9E3

Koulutukseen valituille ilmoitetaan erikseen.

KOULUTUS ON TARKOITETTU SINULLE, JOKA

  • Toimit lajiliitossa, aluejärjestössä, Paralympiakomiteassa tai muussa soveltavaa liikuntaa järjestävässä tahossa
  • Opetat tulevia liikunnan, kuntoutuksen, sote- tai kasvatusalan ammattilaisia
  • Toimit Avoimet ovet -hankkeessa
  • Olet paraurheilija ja olet kiinnostunut kouluttamisesta
  • Valmennat paralympia- tai Special Olympics -lajissa ja haluat lisätä osaamistasi kouluttajana

YKKÖSOSAN AIKANA KÄSITELLÄÄN

  • Paraurheilun ja soveltavan liikunnan asemaa muuttuvassa toimintaympäristössä
  • Keskeisiä lakeja ja periaatteita, joilla toimintaa ohjataan
  • Soveltamista sekä teoriassa että käytännössä
  • Käsitteitä, kuten miten liikunnasta, urheilusta ja liikkujista puhutaan
  • Omia vahvuuksia ja oppimistarpeita moniammatillisissa verkostoissa

PARAKOULUTTAJAN POLKU 2022–2024

Parakouluttajan polku on rakennettu osaamisperusteisesti yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa. Se koostuu yhteensä kolmesta lähikoulutuksesta ja niiden välissä suoritettavista oppimistehtävistä vuosina 2022–2024, laajuus on yhteensä noin 10 opintopistettä.

Ensimmäisen kouluttajatapaamisen 3.–4.12.2022 aiheena on kouluttajana toimiminen. Koulutuksen sisältönä ovat muuttuva toimintaympäristö ja soveltamisen työkalut. Seuraavissa kahdessa lähitapaamisessa (kevät 2023; syksy 2024) osallistujat syventävät koulutusosaamistaan joko paravalmennuksen tai soveltavan liikunnan asiantuntijalinjalla. Ensimmäiseen tapaamiseen (3.–4.12.2022) voi osallistua ilman jatkokoulutusvelvoitetta.

Paravalmennuksen asiantuntijalinjasta vastaa Katja Saarinen ja soveltavan liikunnan asiantuntijalinjasta Tiina Siivonen. Koulutuksen pedagogisena asiantuntijana toimii liikunnan opettaja/soveltavan liikunnan asiantuntija Virpi Remahl. Parakouluttajan polkua toteutetaan Urheiluopistosäätiön tuella.

Lisätiedot: verkostokoordinaattori Tiina Siivonen, kehittämispäällikkö Katja Saarinen tai tutkimuspäällikkö Aija Saari (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Ladattavat tiedostot