Fat Pipen salibandyvarusteet SPT-salibandyn ja Special Olympics Finlandin käyttöön

Sähköpyörätuolisalibandymaajoukkue joukkuekuvassa

Suomalainen salibandyvälinevalmistaja Fat Pipe toimittaa kolmivuotisen yhteistyön myötä salibandyvarusteet Suomen sähköpyörätuolisalibandyn maajoukkueelle ja Torinon 2025 Maailmankisoihin osallistuvan Special Olympics Finlandin salibandyjoukkueelle.

Vuonna 1996 perustetun Fat Pipen kaikki tuotteet on suunniteltu Suomessa ja mailojen tuotekehitys ja kokoonpano tapahtuvat omissa toimitiloissa Helsingin Vartiokylässä. Yritys haluaa yhteistyön myötä mahdollistaa salibandyn kaikille.

Suomen sähköpyörätuolisalibandyn maajoukkue voitti kolme peräkkäistä arvokisapronssia vuosina 2010, 2012 ja 2014. Arvokisahistorian neljäs pronssi jäi elokuun puolivälissä pienestä kiinni, kun SPT-salibandymaajoukkue taipui MM-pronssiottelun jatkoajalla Sveitsille 4–5. Seuraavana isompana tavoitteena siintää EM-kisat vuonna 2024. Sähköpyörätuolisalibandy on yksi yhdeksästä lajista, joissa Paralympiakomitea toimii Suomessa edelleen myös lajiliittona. Paralympiakomitea toimii sähköpyörätuolisalibandyn lajiliittona kansainvälisissä yhteyksissä. Lajin kansallisesta sarjatoiminnasta vastaa Salibandyliitto.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Fat Pipen tuotteisiin ja saamaamme yhdenvertaiseen palveluun. Sähköpyörätuolisalibandyn maajoukkueella on monenlaisia tarpeita, ja Fat Pipe on jo aiemman monivuotisen yhteistyön myötä osoittanut hienoa asennetta täyttäessään monipuoliset tarpeemme, toiveemme ja vielä ylikin, maajoukkueen joukkueenjohtaja Riina-Kaisa Ojala kiittää.

Special Olympics -salibandyjoukkue joukkuekuvassa

Salibandyvarusteiden osalta yhteistyö laajenee nyt myös kehitysvammaisten Special Olympics Finlandin toimintaan, jossa suurin tapahtuma on Special Olympics -maailmankisat. Kesämaailmankisoihin on osallistunut viime vuosina noin 7000 urheilijaa ja talvimaailmankisoihin noin 2000 urheilijaa.

Seuraavat kesämaailmankisat järjestetään Saksan Berliinissä kesäkuussa 2023. Salibandy on mukana talvimaailmankisoissa Italian Torinossa 29.1.–9.2.2025. Fat Pipe toimittaa myöhemmin valittavalle Special Olympics Finlandin salibandyjoukkueelle varusteet kisoihin suoraan tehtaaltaan Suomesta ja liittyy näin mukaan #SamassaJengissä-kampanjaan.

– On mahtavaa jatkaa yhteistyötä SPT-salibandymaajoukkueen ja Special Olympics Finlandin kanssa. Salibandyn harrastaminen kaikissa muodoissa on sydäntämme lähellä ja haluamme olla mahdollistamassa tätä lajia kaikille siitä kiinnostuneille. Tiivis yhteistyö joukkueen pelaajien ja taustojen auttaa meitä kehittämään tuotteitamme ja toivomme auttavamme joukkueita kohti kirkkaimpia mitaleita kisoissa, Fat Pipen toimitusjohtaja Sami Turtiainen tiivistää.

Lisätiedot: