Ableismi liikunnassa ja urheilussa -webinaari 12.10.

Ableismi liikunnassa ja urheilussa -webinaarin mainos

Paralympiakomitean Vammaiset vaikuttajiksi -hankkeen webinaari teemalla Ableismi liikunnassa ja urheilussa järjestetään keskiviikkona 12. lokakuuta 2022 klo 12.00–13.00. 

Mitä on ableismi ja miten se näkyy liikunnassa ja urheilussa? Ableismi kytkeytyy toimintakykyoletukseen, jonka perusteella yhteiskunta ja ihmiset ohjautuvat. Ableistiset käytännöt rajaavat osan ihmisistä pois liikunnan ja urheilun parista tai saavat heidät tuntemaan itsensä vääränlaisiksi. Joskus ableismi naamioituu jopa hyväntahtoiseksi toiminnaksi, jolloin sitä voi olla vaikeaa tunnistaa – saati sitten puuttua siihen. 

Millaisia ableistisia käytäntöjä löytyy liikunnasta ja urheilusta ja mitä asialle voitaisiin tehdä? Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta maksuttomaan webinaariin 12.10. klo 12–13! 

Puheenvuoron webinaarissa pitää liikunnan yhteiskuntatieteiden ja maisema-arkkitehtuurin opiskelija, eduskunta-avustaja Riikka Leinonen. Puheenvuoron jälkeen Leinonen osallistuu paneelikeskusteluun yhdessä Paralympiakomitean Reeta Lindemanin, Piia Korven ja muiden myöhemmin nimettävien keskustelijoiden kanssa.

Webinaari on tulkattu suomalaiselle viittomakielelle. Mukaan ovat tervetulleita kaikki liikunnan ja urheilun toimijat ja aiheesta kiinnostuneet! Webinaari on osa Vammaiset vaikuttajiksi -hankkeen webinaarisarjaa.   

Mitä: Ableismi liikunnassa ja urheilussa -webinaari  

Milloin: 12.10. klo 12.00–13.00  

Ilmoittautuminenhttps://link.webropolsurveys.com/S/1C34C58678DDC6CA

Ilmoittautumisen jälkeen saat Teams-linkin, jonka kautta pääset osallistumaan webinaariin.