Veera Luhtanen – Urheilusta elämyksiä, omatoimisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta

Veera Luhtanen

Seinäjoen Voimistelijoita edustava jalasjärveläinen Veera Luhtanen osallistuu kesällä Berliinissä uransa ensimmäisiin Special Olympics -maailmankisoihin.

Kilpailukokemusta 18-vuotiaalla Veeralla on kuitenkin jo runsaasti, ja monesta muustakin lajista kuin Berliinin kisalajista rytmisestä voimistelusta.

Jo lapsena hän kävi keväisin Kuortaneella uimassa kilpaa vammaisille lapsille ja nuorille suunnatuissa Junior Games -kisossa. Sittemmin hän on kilpaillut myös alppihiihdossa ja yleisurheilussa, aina kansainvälisiä kisoja myöten.

– Veeralle urheileminen on tuonut onnistumisen elämyksiä, omatoimisuutta ja kykyä selviytyä erilaisista tilanteista sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja jopa idoleita vertaisistaan. Urheilu ja esiintyminen ovat tuoneet Veeralle rohkeutta ja hyvää itsetuntoa, Veeran äiti Katja Luhtanen luettelee.

 

Tutustu Sisujengin muihin Berliinin maailmankisojen voimistelijoihin

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Veeran ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa sekä loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.