Ville Pere – Väsymätön juoksija

Ville Pere

Toisiin Special Olympics -maailmankisoihinsa lähtevä nokialaisyleisurheilija Ville Pere on ollut liikunnallinen koko ikänsä, mutta pitkän matkan juoksija hänestä tuli vasta aikuisiällä.

– Hän oli parikymppinen, kun toimintakeskuksessa järjestettiin kesäkisat, joissa oli 400 metrin juoksumatka. Siellä huomattiin, että oho, Villehän se juoksee vain. Siitä se lähti.

Kyseltiin, että jaksatko juosta vielä tämän matkan, ja aina vain hän jaksoi, muistelee äiti Taru Haapala.

Juoksemisen lisäksi Ville tykkää uimisesta, pyöräilystä ja hiihdosta, eli lajeista, joissa voi mennä pitkään ja hartaasti.

– Talvisin käyn Tampereen Pirkkahallissa juoksemassa, jos sinne pääsee. Kesällä juoksen urheilukentällä ja puistopoluilla. Lisäksi käyn kuntosalilla veljeni Ollin kanssa. Juoksen siellä juoksumatolla, poljen kuntopyörää, teen jalkaprässiä ja punnerruksia sekä nostelen kahvakuulaa, Pere luettelee.

 

Tutustu muihin Sisujengin yleisurheilijoihin Berliinin maailmankisoissa

Tutustu koko Berliinin maailmankisojen 65 urheilijan Sisujengiin

 

Tue Villen ja muiden sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.