Maalipallon tuomarikurssi

MAALIPALLON TUOMARIKURSSI 29.9.–1.10. LEPPÄVAARAN LIIKUNTAHALLI ja 7.–8.10.2023 LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI

Vauhdikkaan näkövammaisten paralympialajin maalipallon pariin etsitään uusia tuomareita kansalliseen sarjaan tuomarikurssin kautta.

Kurssi on kaksiosainen, ensimmäisen viikonlopun aikana 29.9.–1.10.2023 on teoriaosuus sekä tutustuminen lajiin viikonloppuna pelattavan naisten SM-turnauksen yhteydessä Espoon Leppävaarassa. Aloitus 29.9. klo 17.

Toinen osuus on kauden avajaisturnauksen yhteydessä 7.–8.10.2023 Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa sisältäen kertauksen ja käytännön tuomaroinnin.

Hyväksytyn tuomarikurssin jälkeen voi osallistua kansallisten sarjojen tuomarointiin ja noin 2 vuoden jälkeen on mahdollista suorittaa kansainvälinen tuomaripätevyys. Tuomaripolku voi johtaa paralympialaisiin asti. Paralympialaisissa on totuttu näkemään suomalaistuomareita kautta historian.

Kurssi itsessään on maksuton. Osallistuja vastaa itse omista ruokailu-, matka- ja mahdollisista majoituskuluistaan. Aikaisempaa lajikokemusta ei tarvita.

Kurssin vetäjänä toimii Kari Räsänen.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu kurssille 20.9. mennessä!

Ilmoittaudu täällä

 

Lisätiedot kurssista ja käytänteistä:

Esamatti Käkelä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0400 815 202


Tutustu maalipalloon

Goalball.fi

Maalipallo lajina

Maalipallo on toisen maailmansodan jälkeen kehitetty näkövammaisille suunnattu nopeatempoinen joukkuelaji, jossa pelataan 3 vs. 3 peliä 18m pitkällä ja 9 m leveällä kentällä. Pelaaminen tapahtuu kuuloaistin varassa, sillä pelaajien silmät on peitetty laseilla.  Peliväline on koripallon kokoinen ja varustettu kulkusilla.

Suomessa sarjatasolla pelaa myös vammattomia pelaajia ja toiminta on hyvin aktiivista, Joukkueita on peräti 13 tälle kaudelle. Kaudessa on 5–6 turnausta, jotka jakautuvat Avoimeen SM-sarjaan ja Miesten SM-sarjaan. Maalipallo on paralympialaji, ja sitä pelataan nykyisin yli 120 maassa. Suomi on yksi menestyksekkäimmistä maista maalipallon historiassa; yhteensä Suomella on naisten ja miesten mitalit yhteenlaskettuna:

  • 5 paralympiamitalia (3 kultaa ja 2 hopeaa)
  • 5 MM-mitalia (3 kultaa, 1 hopea ja 1 pronssi)
  • 12 EM-mitalia (6 kultaa, 3 hopeaa ja 3 pronssia)
  • 4 IBSA:n Maailmankisojen mitalia (2 kultaa ja 2 hopeaa)

Lajipäällikkö Paralympiakomiteassa: