Yhteiset polut: Luontoliikunnan kokemuspäivä Oittaalla

Kaksi henkilöä kanootissa keskellä järveä, jonka vastarannalla metsää. Henkilöt kuvattuna takaa päin melomassa pois kameran suunnasta oranssit pelastusliivit yllään.

 • Mikä: Yhdenvertaisen luontoliikunnan kokemuspäivä 
 • Missä: Oittaan ulkoilualueella Espoossa (Kunnarlantie 33–39, 02740 Espoo) 
 • Milloin: Torstaina 9.6. kello 12–19 
 • Mitä pitää sisällään:  
  • Kello 12–15 Ravintola Oittaan ylisillä kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja keskustelua yhdenvertaisesta luontoliikunnasta. Keskustelutilaisuuteen ilmoittautuminen täältä.  
  • Kello 16–19 Vapaata tutustumista ja kokeiluja melontaan, leiriytymiseen ja luontoliikunnan apuvälineisiin toimintapisteille. Ei tarvitse ilmoittautua. 
 • Kenelle: Kaikille luontoliikunnasta kiinnostuneille. Esteettömyys on huomioitu.  
 • Paljonko maksaa: Tilaisuus on maksuton. Ruokailu omakustanteinen. 
 • Ketkä järjestävät: Suomen Paralympiakomitea yhdessä Suomen Ladun kanssa. Tapahtuma on osa Paralympiakomitean ja Ladun Yhteiset polut -hanketta 

Suomen Paralympiakomitea järjestää yhteistyössä Suomen Ladun kanssa yhdenvertaisen luontoliikunnan kokemuspäivän Oittaan ulkoilualueella Espoossa torstaina 9. kesäkuuta 2022 klo 12.00–19.00. Tapahtuma on esteetön.

Tervetulleita ovat kaikki luontoliikunnasta ja yhdenvertaisten luontoliikuntatapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet.

Tapahtuma alkaa klo 12–15 kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroilla ja yhteisellä keskustelulla Ravintola Oittaan ylisillä. Ylisille kuljetaan jyrkkää 20% luiskaa pitkin. Varaamme avustajia esteettömyyden toteutumiseksi.

Ohjelmassa on puheenvuoroja mm. Suomen Ladun soveltavista tapahtumista, pääkaupunkiseudun esteettömästä lähiluonnosta, näkövamman kanssa luonnon kokemisesta sekä luontoliikunnasta erityisperheen ja aktiivipyörätuolin käyttäjän näkökulmista.

Kello 16–19 tutustutaan toimintapisteillä sovellettuun melontaan, sovellettuun leirielämään ja majoitteisiin sekä luontoliikunnan apuvälineisiin.

Kokeiltavissa on SOLIAn ja Malikkeen luontoliikunnan apuvälineitä, jotka löytyvät Välineet.fi-sivustolta. Sovelletun leirielämän pisteellä pääsee tutustumaan pyörätuoliystävälliseen telttaan ja riippumattoihin sekä leirielämään kuuluvaan välineistöön. Melontapistettä pyörittää AdventuRisto. Mukana on erilaisia melonnan apuvälineitä ja esteettömiä ratkaisuja.

Tapahtumassa on esitteillä myös maastokelpoinen FourX-sähköpyörätuoli ja Spike-rullakelkka kelkkahiihdon omaiseen liikkumiseen luonnossa sulanmaan aikaan.

Tapahtumassa ei ole yleisavustajaa, mutta järjestäjät auttavat toimintapisteillä. Oittaan alueen maastossa kulkee kivituhka- ja hiekkapohjaisia väyliä. Alueella on jonkin verran korkeuseroja, mutta jyrkimmät mäet pystyy myös kiertämään.

Tapahtuma sijoittuu Ravintola Oittaan välittömään ympäristöön. Oittaan uimaranta on hiekkaa ja rannalla on esteetön uimalaituri uimaluiskalla. Luiskan molemmin puolin kulkevat käsijohteet. Uimarannan rakennuksessa on esteetön WC.

Ravintola Oittaasta on koko tapahtuman ajan saatavilla omakustanteisesti maittava päivällinen sekä muuta purtavaa ja virvokkeita. Ravintolan yhteydessä on myös jäätelökioski. Ravintolassa on esteetön wc.

Tapahtuma on osa Yhteiset polut -hanketta, jossa edistetään tapahtumajärjestäjien osaamista yhdenvertaisten luontoliikuntatapahtumien järjestämisessä.

Lisätiedot: Suomen Paralympiakomitea, Niko Halminen, puh. 044 493 6911, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmoittautumiset 8.6. mennessä sähköisellä lomakkeella: https://link.webropol.com/s/oittaankokemuspaiva

Huom! Ilmoittautumiset koskevat vain keskustelutilaisuutta. Kokeilupisteille ei tarvitse ilmoittautua.

Oittaan ulkoilualue 

Oittaan ulkoilualue on pääkaupunkiseudun asukkaiden yleisessä aktiivisessa käytössä. Alue on Bodom-järven rannalla Espoossa. Alueella on uimaranta, jossa on esteetön uimalaituri luiskalla ja hiekkaranta. Esteettömät wc:t löytyvät sekä rannan huoltorakennuksesta että alueella sijaitsevasta Ravintola Oittaasta. Lähin bussipysäkki on n. 500m metrin päässä. Alueella on runsaasti parkkitilaa. Kauniina kesäpäivänä se on kuitenkin usein täynnä. Varsinaisia esteettömiä parkkiruutuja on vain muutama, joten siirtymän pituus parkkialueelta riippuu vapaiden parkkiruutujen määrästä. 

Oittaan ulkoilualueen osoite: Kunnarlantie 33–39, 02740 Espoo

Lue lisää Yhteiset polut -hankkeesta:

Yhteiset polut: lisää osaamista yhdenvertaisten luontoliikuntatapahtumien järjestämiseen

Suomen Latu: Yhteiset polut