Palaa lajin sivulle

Tasavallan presidentin tervehdys

Suomessa on pelattu maalipalloa jo 60 vuoden ajan. Sotasokeiden kuntoutusmuotona käynnistyneestä lajista on tullut laajalti kilpailtua huippu-urheilua ja laji on kehittynyt maassamme korkealle tasolle.

Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista maalipallossa. Tästä osoituksena ovat muun muassa kolme paralympiakultaa ja kolme MM-kultaa.

Pääsin ensimmäistä kertaa seuraamaan peliä Lontoon paralympialaisissa vuonna 2012. Sitä mukaa, kun pelin juoni avautui, se alkoi kiinnostaa yhä enemmän.

Lontoossa joukkueemme ottikin sitten kultaa. Vuosien mittaan ovat pelaajat ja heidän taitonsa ja periksiantamattomuutensa tulleet tutuiksi.

Maalipallo oli pitkään näkövammaisten henkilöiden ainoa joukkuelaji Suomessa. Menestystä voi mitata mitaleissa, mutta laji on antanut myös paljon muuta sen parissa toimiville. Se on luonut arvokasta yhteisöllisyyttä ja ollut tärkeä sosiaalinen yhteisö lajin parissa toimiville.

Toivotan suomalaiselle maalipallotoiminnalle, pelaajille, taustajoukoille sekä lajin ystäville paljon menestystä myös tuleville vuosikymmenille!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kuva: Presidentin kanslia

Tasavallan presidentin nimikirjoitus

  • Sauli Niinistö
  • Tasavallan presidentti