Palaa lajilistaan

Tennis

Paralympialaji, Special Olympics -laji ja elinsiirron saaneiden MM-kisalaji

Pyörätuolitennis on kesäparalympialaji liikuntavammaisille urheilijoille. Pystytennis on kehitysvammaisten Special Olympics -laji sekä elinsiirron saaneiden MM- ja EM-kisalaji. Kehitysvammaisten tenniksessä on tarjolla myös kansainvälisen VIRTUS-järjestön (entinen INAS) sekä down-urheilijoiden SU-DS -järjestön kilpailuja.

Pyörätuolituolitenniksen ainoana poikkeuksena tenniksen sääntöihin on, että pallo saa pompata omalla puolella kenttää kaksi kertaa. Tennistä pelataan kaksin- ja nelinpelinä. Pyörätuolitenniksessä jokaisella pelaajalla on omien mittojen mukaan tehty pelituoli. Pyörätuolitennisharrastuksen voi aloittaa myös tavallisella käyttötuolilla. Pyörätuolitennistä voivat harrastaa myös ne henkilöt, jotka eivät käytä jokapäiväisessä elämässään pyörätuolia.

Pyörätuolitenniksestä Suomessa vastaa Suomen Tennisliitto. Niin pyörätuolitennistä kuin pystytennistäkin pääsee harrastamaan Tennisliiton alaisissa urheiluseuroissa sekä vapaamuotoisemmin varaamalla vuoron paikalliselta tennishallilta tai -kentältä. Harrastuspaikkaa voi hakea Löydä oma seura -palvelun kautta.

Special Olympics -urheilijoille on tarjolla lisäksi Suomen Paralympiakomitean järjestämiä vuosittaisia avoimia valmennusleirejä.

 Elinsiirron saaneiden tennis

Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi tai lähialueesi seuraan, Suomen Tennisliittoon tai Paralympiakomitean yhteyshenkilöön, jos olet kiinnostunut tenniksestä! 

Yhteystiedot

Suomen Tennisliitto

Esteettömyys

Liikuntatilojen yleisen esteettömyyden lisäksi pyörätuolitenniksen pelaaminen tennishallissa edellyttää seuraavia asioita:

  • Pelaajilla on käytössään pelituoli, johon siirrytään ennen peliä. Oheistiloissa on tilaa pyörätuolien säilytykselle, jotta yleiset turvallisuusmääräykset täyttyvät.

Lisätietoja urheilulajien esteettömyydestä