Palaa lajilistaan

Triathlon

Paralympialaji, Special Olympics -laji ja elinsiirron saaneiden MM-kisalaji

Uinnista, pyöräilystä ja juoksusta koostuvassa triathlonissa kilpaillaan useilla matkoilla. Paralympialaisissa kaikilla kilpailijoilla on samat kilpailumatkat: 750m uintia avomeressä, 20km pyöräily sekä 5km juoksuosuus.

Triathlon on kesäparalympialaji liikunta- ja näkövammaisille urheilijoille. Triathlon on myös kehitysvammaisten Special Olympics -laji. Elinsiirron saaneiden MM- ja EM-kisoissa kilpaillaan niin sanotussa virtual triathlonissa, jossa uinti, pyöräily ja juoksu ovat eri päivinä.

Paratriathlonissa urheilijat saavat käyttää tietyissä luokissa avustajaa vaihtoalueilla. Näkövammaiset urheilijat uivat oppaan kanssa.

  • PTWC1-2 (pyörätuoliluokat): Vammaluokkien PTWC1 ja PTWC2 urheilijat uivat, pyöräilevät käsipyörällä ja kilpailevat
    juoksuosuuden kelaustuoleilla.
  • PTS2-5 (pystyluokat): Vammaluokkien PTS2-5 urheilijat uivat, pyöräilevät normaalilla polkupyörällä
    sekä juoksevat hyväksytyn proteesin tai apuvälineiden kanssa tai ilman.
  • PTV1-3 (näkövammaluokka).

Paratriathlonista vastaa Suomessa Triathlonliitto. Lajia pääsee harrastamaan Triathlonliiton alaisissa urheiluseuroissa ja -kilpailuissa. Harrastuspaikkaa voi hakea Löydä oma seura -palvelun kautta. Special Olympics -urheilijoille on tarjolla lisäksi Suomen Paralympiakomitean järjestämiä vuosittaisia avoimia valmennusleirejä.

Kysy lisää paratriathlonista ja sen harrastusmahdollisuuksista:

  • Kaisa Tamminen, puh. 040 1374566, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kysy lisää Special Olympics -triathlonista ja sen harrastusmahdollisuuksista:

  • Erwin Borremans, puh. 040 707 0869, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.