Ahos-apuraha kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen haettavissa 28.2. mennessä

Tennisvalmentaja Roger Nyberg ja tuulettava tenniksenpelaaja Sanna Sepponen

Paraurheilun ja soveltavan liikunnan parissa tapahtuvaan kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen suunnattu Ahos-apuraha on haettavissa 28. helmikuuta saakka.

Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, lajiliitto-, seura- ja yhdistystoimijat sekä kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan paraurheilun ja soveltavan liikunnan kentällä. Ahos-apurahaa voi hakea niin koulutuksiin tai seminaareihin osallistumiseen kuin itse räätälöityihin opintomatkoihin esimerkiksi jonkin paraurheilulajin arvokisoihin.

Kansainvälisistä soveltavan liikunnan konferensseista suurin vuonna 2023 on 25.–29. kesäkuuta Uuden-Seelannin Dunedinissa järjestettävä International Symposium of Adapted Physical Activity eli ISAPA.

Räätälöityjä opintoretkiä voi harkita esimerkiksi Berliinin Special Olympics -kesämaailmankisoihin (17.–25.6.), parayleisurheilun MM-kilpailuihin Pariisiin (8.–17.7.), lyhytkasvuisten World Dwarf Games -kisoihin Kölniin (28.7.–5.8.), kymmenen paraurheilulajin European Para Championships -kisoihin Rotterdamiin (8.–20.8.) tai näkövammaisten IBSA World Games -kisoihin Birminghamiin (18.–27.8.).

Koulutuksia, seminaareja ja opintoretkimahdollisuuksia löytyy toki kotimaastakin, ja Ahos-apuraha on oiva vaihtoehto monenlaiseen kouluttautumiseen. Hakijan omavastuu on 20 prosenttia haetusta summasta. On hyvä muistaa, että Ahos-apuraha ei ole tarkoitettu urheilijoiden omaan valmentautumiseen tai liikunnan harrastamiseen.

Ahos-apurahaa hallinnoivat Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Punaisen Ristin alainen Ahos-säätiö.

Hae Ahos-apurahaa sähköisellä lomakkeella

Huom! Ahos-apurahan rinnalla on myös Ahos-kehittämistuki, jonka avulla voidaan tukea laajempia koulutus- ja kehittämishankkeita paraurheilun ja soveltavan liikunnan alalla. Tutustu Ahos-kehittämistukeen täällä.