Special Olympics -maailmankisat: Isäntäkaupunkivierailulla valmistaudutaan kisoihin ja tutustutaan paikalliseen kulttuuriin

Jere Suominen ja Madagascar-maskotti

Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma, Special Olympics -kesämaailmankisat käynnistyvät lauantaina 17.6. Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Suomen 65 urheilijan ja kaikkiaan 97 jäsenen joukkue, Sisujengi, matkustaa Saksaan jo maanantaina 12.6. Kisojen alkua edeltävät päivät vietetään isäntäkaupunkivierailulla, joka kuuluu Special Olympics -maailmankisaperinteeseen.

Ympäri Saksaa on yli 200 isäntäkaupungiksi ilmoittautunutta paikkakuntaa, jotka ottavat eri puolilta maailmaa saapuvat Special Olympics -kisajoukkueet vastaan ja tarjoavat näille mahdollisuuden harjoitella ja tutustua saksalaiseen kulttuuriin 12.–15.6.

Sisujengin isäntäkaupunkina toimii läntisessä Saksassa sijaitseva reilun 350 000 asukkaan Bochumin kaupunki. Sisujengi lentää maanantaina Helsinki-Vantaalta Düsseldorfiin, josta matka jatkuu maanantai-illaksi bussilla Bochumiin. Maailmankisahistoriassa on ollut myös perhemajoituksia kisajoukkueen jäsenille, mutta yleensä joukkueet on majoitettu hotelleihin, niin myös tällä kertaa.

Sisujengin isännät ovat tehneet perusteellista työtä valmisteluissaan ja pitäneet huolen, että eri lajien urheilijat pääsevät myös harjoittelemaan kahden täyden isäntäkaupunkivierailupäivän aikana. Aamupäivät on pyhitetty treenaamiselle. Iltapäivät ja illat on kulttuuripainotteista ohjelmaa.

Isäntäkaupunkivierailun aikana Sisujengi tulee muun muassa vierailemaan Bochumin jalkapallostadionilla ja kaivosmuseossa sekä käy katsomassa All Inclusive -dokumenttielokuvan (jossa on suomalaisväriäkin) sekä planetaarioesityksen.

Sisujengi jatkaa matkaansa kohti kisakaupunki Berliiniä torstaina 15.6. Matkaa Saksan läntisestä osasta itäiseen Berliiniin on viitisensataa kilometriä ja se taitetaan bussilla. Perjantaina palaudutaan bussimatkan rasituksista ja tutustutaan kisapaikkoihin. Lauantaina vietetäänkin jo ikimuistoisia avajaisia Berliinin Olympiastadionilla.

Sisujengin kisaohjelma 17.–25.6. löytyy täältä

Lisätietoa isäntäkaupunkiohjelmasta kisasivuilla (englanniksi)

Kuvassa: Sisujengin golffari Jere Suominen poseeraa Madagascar-elokuvista tutun hahmon kanssa Motiongate-teemapuistossa edellisten Special Olympics -kesämaailmankisojen isäntäkaupunkivierailun aikaan Dubaissa.