Sipi neljäs näkövammaisten maailmankisojen keilailussa, maalipalloilijoilla edessään ratkaisuottelut

Kari Sipi keilahallissa

Lahtelaiskeilailija Kari Sipi sijoittui neljänneksi näkövammaisten maailmankisojen B3-luokan singlekilpailussa Iso-Britannian Birminghamissa.

Sipi lähti kolmen sarjan finaaliin kolmannelta sijalta, mutta joutui finaalissa luovuttamaan pronssipaikan puolalaiselle Cezary Dybinskille. Sipin yhteispisteet yhdeksän sarjan jälkeen olivat 1350, Dybinskin 1398. Kulta- ja hopeamitalit menivät omaa luokkaansa olleille eteläkorealaisille Bae Jinhyungille (1555) ja Cheung Hoi Tungille (1533).

Sipi voitti toukokuussa Prahassa B3-luokan singlekilpailun Euroopan mestaruuden. Birminghamissa hän kilpailee vielä All events -kilpailussa.

Maalipallomiehet möyhensivät kisaisännät

IBSA World Games -kisojen maalipalloturnauksessa Suomen miesten maajoukkue voitti keskiviikkona isäntämaa Iso-Britannian selkein 9–3-numeroin. Suomen joukkueen konkarit, vuoden 2012 paralympiakultamitalistit Petri Posio (5 maalia) ja Erkki Miinala (4) vastasivat tehoista.

Suomen miehet ovat voittaneet neljästä ottelustaan kaksi. Torstaina Suomi kohtaa alkulohkon viimeisissä otteluissaan Egyptin klo 14 ja Liettuan klo 19 Suomen aikaa. Suomi tarvitsee vähintään yhden voiton voidakseen selviytyä lohkossaan neljän parhaan joukkoon ja puolivälieriin.

Naisten turnauksessa Suomella oli keskiviikkona välipäivä. Torstain kahdessa viimeisessä alkulohkopelissään Suomi kohtaa Saksan klo 15.15 ja Yhdysvallat klo 20.15. Puolivälieräpaikkaan riittänee voitto tai tasapeli Saksaa vastaan.

Maailmankisojen maalipalloturnaus on karsintaturnaus vuoden 2024 Pariisin paralympialaisiin. Sekä miehissä että naisissa paikka Pariisiin aukeaa turnauksen voittajalle. Suomen maajoukkueilla on maailmankisojen jälkeen vielä toinenkin mahdollisuus saavuttaa Pariisin paikka, kun myös joulukuisten EM-kilpailujen parhaalle on luvassa kisalippu.

Sokkopingiksessä voitokas startti

Maailmankisojen sokkopingisturnaus alkoi suomalaisittain menestyksekkäästi. Naisten turnauksen ennakkosuosikki Hanna Vilmi voitti alkulohkonsa kaikki neljä otteluaan ja eteni 12 parhaan joukkoon.

Miesten turnauksessa Juha Oikarainen, Jouni Viitamäki ja Ari Lahtinen hävisivät kukin yhden ottelun ja voittivat loput. Koko kolmikko eteni ylempiin jatkolohkoihin 16 parhaan joukkoon. Joukkuekilpailussa Suomi voitti ensimmäisessä ottelussaan Iso-Britannian selkein 32–12-lukemin.

Lisätiedot

 

Lisää IBSA World Games -uutisia

Hanna Vilmille sokkopingishopeaa näkövammaisten maailmankisoista, maalipallomiesten turnaus tyssäsi puolivälieriin

Suomelle joukkuepronssia näkövammaisten maailmankisojen sokkopingiksestä, maalipallomiehet etenivät puolivälieriin

Suomesta edustus maalipallossa, sokkopingiksessä ja keilailussa näkövammaisten IBSA World Games -tapahtumassa Birminghamissa