Hanna Vilmille sokkopingishopeaa näkövammaisten maailmankisoista, maalipallomiesten turnaus tyssäsi puolivälieriin

Hanna Vilmi

Hanna Vilmi voitti hopeaa näkövammaisten urheilun suurimman tapahtuman, IBSA World Gamesin sokkopingisturnauksen naisten sarjasta Iso-Britannian Birminghamissa. Turnauksen ykkössijoitettu Vilmi eteni finaaliin saakka puhtaalla pelillä, mutta joutui taipumaan monivuotiselle kilpakumppanilleen Puolan Elzbieta Mielczarekille suoraan erin 0–3 (8–11, 7–11, 7–11).

Mielczarek oli ollut neljä vuotta sivussa kansainvälisestä sokkopingiksestä muun muassa perheenlisäyksen myötä.

– Upea paluu Elalta! Hän oli harjoitellut tosi hyvin. Lopputulokseen vaikutti varmasti sekin, että hänellä oli rento ja ennakkoluuloton asenne, kun taas minulla ehkä ennakkosuosikin paineet vähän tuntuivat, Vilmi totesi.

– Pelasin itsekin finaalissa ihan hyvin, mutta en niin tarkasti kuin Ela, joka pelasi virheetöntä, tehokasta peliä. Tästä turnauksesta saatiin taas paljon ajatuksia treeneihin koko porukka, hän jatkoi.

Miesten turnauksessa kolmesta suomalaispelaajasta Jouni Viitamäki ylsi parhaana kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierässä hän hävisi Belgian Christoff Eilersille suoraan erin 0–3, mutta voitti sen jälkeen kaksi sijoitusotteluaan ja sijoittui viidenneksi. Ari Lahtinen oli sijalla 14 ja Juha Oikarainen sijalla 16. Joukkuekilpailusta Suomi oli voittanut pronssia torstaina.

Maalipallossa IBSA World Gameseissa pelattiin paralympiakarsintaturnausta. Suomelta oli mukana Pariisin paikkaa tavoittelemassa niin miesten kuin naisten joukkue, mutta vielä jäi paralympiapaikka haaveeksi. Naisten tie tyssäsi torstaina alkulohkoon. Miehet etenivät perjantain puolivälieriin, jossa Ukraina oli kuitenkin selkeästi parempi 11–4-lukemin. Erkki Miinala heitti Suomen maaleista kolme ja Eetu Eronen yhden.

Tyystin ei polku Pariisiin vielä umpeutunut, sillä Suomen miehet ja naiset voivat tavoitella paikkaa joulukuussa Montenegrossa pelattavista maalipallon EM-kilpailuista.  

Lisätiedot

 

Lisää IBSA World Games -uutisia

Suomelle joukkuepronssia näkövammaisten maailmankisojen sokkopingiksestä, maalipallomiehet etenivät puolivälieriin

Sipi neljäs näkövammaisten maailmankisojen keilailussa, maalipalloilijoilla edessään ratkaisuottelut

Suomesta edustus maalipallossa, sokkopingiksessä ja keilailussa näkövammaisten IBSA World Games -tapahtumassa Birminghamissa