Paralympiavoittajat mukaan olympiavoittajien yhdistykseen

Mustavalkoisissa kuvissa paralympiavoittajia: Pertti Sankilampi nostetaan ilmaan hiihdon maalialueella 1970- ja -80-lukujen taitteessa, maalipallonaiset vastaanottavat palkintoja 1992 ja Raimo Lindberg nousee ykköspodiumille 1980.

Suomen Olympiavoittajien yhdistys on kutsunut paralympiavoittajat yhdistyksensä jäseneksi. Sääntömuutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti yhdistyksen vuosikokouksessa 11.1.2024.

Suomen Olympiavoittajat ry:n tehtävänä on olla yhdyssiteenä suomalaisten olympia- ja paralympiavoittajien välillä, sekä toimia olympia- ja paralympiaperinteiden vaalimiseksi ja Suomen urheilun edistämiseksi. Yhdistykseen kuuluu sääntömuutoksen jälkeen yhteensä 130 jäsentä (67 olympiavoittajaa ja 63 paralympiavoittajaa).

Olympiavoittajien yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Korjus iloitsee tehdystä ratkaisusta ja toivottaa paralympiavoittajat lämpimästi tervetulleeksi yhdistykseen.

- On todella mieluisaa kutsua kaikki paralympiavoittajat mukaan toimintaan. Aloimme syksyllä keskustella yhdistyksen hallituksessa paralympiavoittajien mukaan tulosta. Asiat etenivät hyvin nopeasti ja sääntömuutoksen kannatus oli alusta alkaen yksimielistä. Nyt yhdistys edustaa laajasti suomalaisen huippu-urheilun menestystä, kokemusta ja näkemystä. Muutokselle oli korkea aika ja olemme ylpeitä saadessamme koota kultamitalistit yhteen. Tervetuloa paralympiavoittajat!

Tapio Korjus ja muita yhdistyksen edustajia ryhmäkuvassa kokouksessaan.


Myös paralympiavoittajat ovat tyytyväisiä tehtyyn päätökseen.

- Vammaisurheilu ja parahuippu-urheilu on kulkenut pitkän tien kohti tasa-arvoa. Moninkertaisen paralympialaisten kultamitalistin Leo-Pekka Tähden valinta vuoden urheilijaksi 2017 oli iso merkkipaalu. Nyt Suomen Olympiavoittajat ry:n tekemä päätös, että myös paralympiavoittajat ovat sen jäseniä, jatkaa samalla tiellä. Se on merkittävä tasa-arvoteko. Paralympiavoittajat kiittävät hienosta päätöksestä ja antavat oman panoksensa yhdistyksen toimintaan. Kiitos asiaa aktiivisesti edistäneille, toteavat yleisurheilussa vuonna 1980 paralympiakultaa voittanut Raimo Lindberg sekä Pertti Sankilampi, maastohiihdon ensimmäinen paralympiavoittaja vuodelta 1976.

Sankilampi ja Lindberg keskellä gaalalavaa Tuomas Törrösen haastatellessa vieressä.


Lisätietoja:

Tapio Korjus
puh. 040 574 0355

Raimo Lindberg
puh. 0400 585 106

Pertti Sankilampi
puh. 040 540 8637

 

Kuvissa:

1) Pertti Sankilampea juhlitaan hänen voitettuaan taas maastohiihtokultaa Geilon talviparalympialaisissa 1980, Suomen maalipallojoukkueen naisia paralympiavoittonsa jälkeen Barcelonassa 1992 ja sekä 100 että 400 metrin juoksussa tuplakultaa Arnhemin 1980 kesäparalympialaisissa voittanut Harri Jauhiainen palkintokorokkeella.

2) Suomen Olympiavoittajien yhdistyksen edustajia kokouksessaan 11.1.2024.

3) Pertti Sankilampi ja Raimo Lindberg Paralympiagaalan lavalla joulukuussa 2022.

 

Katso lista Suomen tähänastisista paralympiavoittajista ja -mitalisteista

Tutustu Paraurheilun Kunniagalleriaan