Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen siirtyy Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajaksi

Riikka Juntunen Paralympiakomitean tummansinisessä hupparissa Sporttitalon eri lajeja esittelevän seinän edessä.

Riikka Juntunen siirtyy Paralympiakomitean pääsihteerin paikalta Urheiluopistosäätiöön toukokuun alussa. Paralympiakomitean pääsihteerin paikan täyttämisestä ilmoitetaan lisää lähiaikoina.

Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen, 49, on valittu Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajaksi nykyisen toimitusjohtaja Jukka Hakon jäädessä eläkkeelle vuoden 2024 aikana. Juntunen aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2024.

– Olen päässyt tekemään muutosta paraurheilun kentällä ja näkemään läheltä paraurheilun arvostuksen kasvun. Urheiluopistosäätiö on tullut minulle tutuksi vuosien varrella ja arvostan valtavasti siellä tehtyä pitkäjänteistä työtä suomalaisen liikunnan eteen. Säätiön toimitusjohtajana pääsen vaikuttamaan yhdenvertaisuuteen ja lasten ja nuorten liikunnan harrastamiseen. Samalla uskon, että muutos on mahdollisuus myös Paralympiakomitealle – jokainen johtaja on vienyt järjestöä eteenpäin. Nyt on seuraavan pääsihteerin vuoro, Juntunen sanoo.

Juntusella on taustallaan pitkä kokemus urheilujärjestöjen johtamisesta. Paralympiakomitean pääsihteerinä hän on toiminut vuodesta 2020 lähtien, jolloin entinen Paralympiakomitea yhdistyi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa. Sitä ennen hän ehti toimia VAU:n toiminnanjohtajana vuodesta 2010 alkaen.

– Riikka Juntunen on tehnyt erinomaista työtä paraurheilun saralla jo parinkymmenen vuoden ajan. Hän on johdattanut yhdistymisen jälkeen ensimmäisenä pääsihteerinä uuden Paralympiakomitean keskeiseksi toimijaksi suomalaisessa urheilu- ja liikuntakentässä, kiittää Paralympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Vuoden 2023 aikana Juntunen johdatti Paralympiakomitean läpi inhimillisen virheensä aiheuttaman vaikean taloustilanteen. Budjettivajeesta selviytymisessä keskeisessä roolissa ovat olleet hätäavuksi nopeasti viime keväänä käynnistetty, hienosti onnistunut Maailman arvokkain pelipaita -kampanja, henkilöstön avulla vuoden mittaan löydetyt säästöt sekä yhteen hiileen puhaltanut, urheiluyhteisöstä ja yhteistyökumppaneista koostuva paraperhe.

Toimintavuotta 2024 suunnitellaankin nyt saatavaksi vahvistetun 2 miljoonan euron valtionavustuksen ja edellisvuoden aikana suuren harppauksen ottaneen oman varainhankinnan turvin jo lähes normaaliin malliin.

– Laajasti arvostettu ja pidetty Juntunen jättää Paralympiakomitean hyvässä tilanteessa – talouden haasteet on selätetty ja tie Pariisiin näyttää hyvältä. Hän on jättänyt ison kädenjäljen yhteisöömme ja onneksemme luvannut jatkaa paraperheessä, vaikkakin jatkossa eri roolissa, Rautio jatkaa.

Uudessa tehtävässään Riikka Juntunen pääsee jatkamaan työtään niin Paralympiakomiteaa kuin Urheiluopistosäätiötäkin ohjaavien yhteisten arvojen äärellä. Urheiluopistosäätiö on yksi merkittävimpiä urheilun ja liikuntakasvatuksen tukijoita Suomessa: se jakaa apurahoina ja hanketukina yli puoli miljoonaa euroa vuosittain.

Paralympiakomitean hallitus kokoontuu helmikuun lopussa päättämään, miten edetään uuden pääsihteerin hakuprosessin suhteen.

 

Lisätietoja:


Sari Rautio

Hallituksen puheenjohtaja
Suomen Paralympiakomitea
Puh. 040 522 0933
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Riikka Juntunen
Pääsihteeri
Suomen Paralympiakomitea
Puh. 040 0340 091
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Urheiluopistosäätiö on perustettu vuonna 1952. Säätiön tarkoituksena on tukea urheilu- ja liikuntakasvatusta Suomessa. Sääntöjen mukaan säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan monin eri tavoin sekä välittömästi että välillisesti. Säätiön tärkeimmät toiminnan muodot ovat toimiminen laitossäätiönä sekä apurahojen myöntäminen. Säätiö omistaa Lahden Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahden.