Suomelle kolmas maapaikka Pariisin paralympialaisten ratsastukseen – Samalla aukeaa paikka joukkuekilpailuun

Laura Kangasniemi hymyilee hevosen selässä kouluratsastusradalla kilpailuissa.

Pararatsastaja Laura Kangasniemi sai villin kortin Pariisin paralympialaisiin, minkä myötä Suomi saa kilpailuihin mukaan jo kolmannen ratsastajan. Samalla Suomen ratsastajille avautuu mahdollisuus osallistua myös paralympialaisten joukkuekilpailuun. Seuraavat viralliset nimitykset paralympiajoukkueeseen julkaistaan 12.4.2024.

Kansainvälisestä ratsastajainliitosta FEI:stä on saatu vahvistus sille, että Suomi saa myös kolmannen maapaikan Pariisin paralympialaisiin 2024. Näin ollen suomalaisratsastajat voivat osallistua myös paralympialaisten joukkuekilpailuun.

Kolmas maapaikka Suomelle tulee pararatsastaja Laura Kangasniemen saatua yhden kolmesta jaossa olleesta ns. villistä kortista. Kyseessä on henkilökohtainen paikka nimetylle ratsastajalle. Muut kaksi ratsastuksessa jaossa ollutta villiä korttia menivät Tsekin tasavaltaan ja Kreikkaan. Villi kortti myönnettiin anomusten perusteella.

- Ratsukoiden vuoden 2023 paralympiarankingin aikana tehty hyvä yhteinen kilpailusuunnitelma tuotti toivotun tuloksen, ja saadaan kolme ratsukkoa sisälle paralympialaisiin. Iso kiitos kaikille hevosenomistajille, jotka olivat osana saavuttamassa tärkeitä rankingpisteitä tarjoamalla hevosia ratsastajille käyttöön, iloitsee pararatsastajien joukkueenjohtaja Tanja Takkula.

Suomella oli Pariisiin entuudestaan kaksi ratsastuksen maapaikkaa, ja niiden täyttäjiksi Ratsastajainliitossa odotetaan Katja Karjalaista ja Jonna Aaltosta. Katja Karjalainen ratsasti Suomelle paralympiarankingin perusteella jaettavan maapaikan, ja toinen paikka tuli Suomelle alkuvuodesta luovutuspaikkana.

- Aivan upea juttu, että saimme näin monta ratsastajaa mukaan sekä olympialaisiin että paralympialaisiin. Se on osoitus ratsastajien ja valmentajien pitkäjänteisestä määrätietoisesta työstä. Pararatsastajat kilpailivat viime vuonna ahkerasti ympäri Eurooppaa, ja tämä satsaus tuotti hyvää tulosta. Joukkueen tähtäin on kaiken aikaa ollut Pariisin paralympialaisissa, riemuitsee Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula.

Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi poseeraavat kameralle vierekkäin hymyillen paratatsastuksen maajoukkuepaidoissa ulkona.

Ratsastuksen joukkuekilpailuun voi Pariisissa osallistua kolme tai neljä ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulos lasketaan. Yhden ratsastajista täytyy kuulua ryhmään I, II tai III­­. Ryhmässä I kilpaileva, Lontoon 2012 paralympialaisissa hopeamitalin voittanut Katja Karjalainen täyttää tämän ehdon.

Nyt villin kortin paralympialaisiin saanut Laura Kangasniemi, 24, on tullut viime vuosina tutuksi muun muassa Paralympiakomitean koordinoiman Tulevaisuuden tähdet -ryhmän jäsenenä.

Seuraavat viralliset nimitykset Suomen paralympiajoukkueeseen tehdään 12. huhtikuuta 2024.

 

Kuvat: 1) Laura Kangasniemi 2) Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi pararatsastuksen EM-kisoissa 2023. Kuvaaja: Hanna Heinonen.

 

Lisätiedot:

Liina Hannula
Suomen Ratsastajainliitto
Sport office, viestintä, kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjä
040 9231310
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kimmo Mustonen
Huippu-urheiluyksikkö
Joukkueenjohtaja, Pariisin 2024 paralympialaiset
050 5669 869
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue Ratsastajainliiton tiedote

 

Lue lisää:

Suomelle kaksi maapaikkaa Pariisin paralympialaisten ratsastukseen

Kahdeksan urheilijaa nimettiin Pariisin paralympiajoukkueeseen

Pariisin paralympialaisiin toinen maapaikka jousiammuntaan

Pariisi 2024: Kuusi mitalia tähtäimessä kesäparalympialaisista

Fennia x Tulevaisuuden tähdet: Urheilun ympärille rakentunut yritys ja oma tiimi edistävät ratsastaja Laura Kangasniemen lupaavaa uraa (siirtyy Fennian sivustolle)