Paralympiakomitean johto uudistuu – Pääsihteerinä aloittaa Hilkka Pöyhönen

Vaaleahiuksinen nainen tummansinisessä jakkupuvussa hymyilee leveästi aurinkoisen porrasseinustan edustalla.

Hilkka Pöyhönen aloittaa 20.5. Suomen Paralympiakomitean pääsihteerin tehtävässä nykyisen pääsihteerin Riikka Juntusen lähtiessä Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajaksi. Kehityspäällikkö Katja Saarinen on nimitetty uuteen urheilujohtajan tehtävään.

Paralympiakomitean pääsihteerin tehtävään 20.5.2024 alkaen valittu Hilkka Pöyhönen on valtiotieteen maisteri, ja siirtyy nimityksen myötä takaisin järjestömaailmaan Helsingin yliopiston hallintopäällikön tehtävästä.

Samanaikaisesti Paralympiakomitean nykyinen kehityspäällikkö, kasvatustieteen maisteri Katja Saarinen aloittaa uudessa urheilujohtajan tehtävässä, minkä myötä vahvistetaan urheilujärjestön kaikkia ulottuvuuksia.

- Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten hienoja ja monipuolisia hakijoita Paralympiakomitean pääsihteerin paikka kiinnosti. Kiitos jokaiselle – kaikille avoimen liikunnan ja urheilun edistäminen tarvitsee teitä kaikkia, toteaa Paralympiakomitean puheenjohtaja Sari Rautio.

Rautio kertoo, että Paralympiakomiten hallituksen arvion mukaan järjestön muuttuvassa tilanteessa tarvitaan vahvistusta erityisesti hallinnon ja talouden osaamisessa sekä muutoksen johtamisessa.

- Hilkka Pöyhösellä on laaja kokemus ja monipuolinen osaaminen niin järjestökentältä kuin julkiselta sektorilta, ja mikä tärkeintä, halu oppia uutta ja edistää yhdenvertaista yhteiskuntaa. Tämä yhdistettynä Paralympiakomitean nykyisen henkilöstön osaamiseen ja ammattitaitoon tuo selkeää lisäarvoa ja kyvykkyyttä menestyä jatkossa.

- Olen todella iloinen valinnastani Paralympiakomitean pääsihteeriksi. Odotan innolla yhteistyötä henkilöstön ja kaikkien sidosryhmien kanssa ja työskentelyä kohti inklusiivista ja monimuotoista urheiluyhteisöä. Lupaan sitoutua täysillä edistämään Paralympiakomitean tavoitteita ja arvoja ja luotsaamaan organisaatiota muuttuvassa toimintaympäristössä, kertoo Hilkka Pöyhönen.

Sari Rautio korostaa urheilussa, niin kuin kaikessa muussakin inhimillisessä toiminnassa, olevan kyse yhteistyöstä ja parhaiden tiimien rakentamisesta.

- Paralympiakomitea haluaa olla innostava ja kiinnostava kumppani ja aktiivinen toimija vahvistamaan suomalaisen urheilun ja liikunnan hyvää tulevaisuutta, myös muuttuvina aikoina, Rautio summaa.

 

Lisätiedot:

Sari Rautio
Suomen Paralympiakomitea
Hallituksen puheenjohtaja
040 522 0933

Hilkka Pöyhönen
040 620 8773

 

Lue lisää:

Kohti Pariisia positiivisin mielin – ”Juna ei pysähtynyt missään vaiheessa, ja hyvällä höyryllä päästään nyt eteenpäin”

YLE: Paraurheilupomolta painavaa puhetta tulevaisuudesta: ”Jos olisin tyytyväinen, emme näitä miettisi” (siirtyy YLE:n sivustolle)

Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen siirtyy Urheiluopistosäätiön toimitusjohtajaksi