Startti-stipendeistä ja Ahos-apurahasta vuosittain 125 000 euron potti

Veikka Myllyniemi oli yksi Startti-stipendin saajista kevään 2017 haussa

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU oli yhteistyökumppaniensa kanssa jakamassa vuoden 2016 aikana noin 125 000 euron edestä apurahoja ja stipendejä toimintaan vammaisurheilun ja -liikunnan parissa – suoraan urheilijoille, valmentajille, kouluttajille, harrastajille, yhdistyksille ja seuroille. Tänä vuonna yllettäneen vähintään yhtä suureen pottiin.

VAU ja Tukilinja-lehti jakavat Startti-stipendejä kahdesti vuodessa vammaisurheilu- tai -liikuntatoiminnan alkuvaiheen kustannuksiin. Syksyn haku päättyy lokakuun lopussa ja kevään haku helmikuun lopussa. Startti-stipendiä voivat hakea niin yksittäiset harrastajat ja urheilijat kuin yhdistykset ja seuratkin. Yksilöhakija voi saada maksimissaan 500 euron ja yhteisöhakija 1000 euron stipendin.

Lisätiedot Startti-stipendistä ja sähköinen hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ.

VAU ja Suomen Punaisen Ristin alainen Ahos-säätiö jakavat Ahos-apurahaa kouluttautumiseen ja osaamisen kehittämiseen vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan alalla. Startti-stipendin tapaan haku on kahdesti vuodessa, helmi- ja lokakuun loppuun mennessä. Apurahaa voi hakea kouluttautumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla, sekä valmiisiin koulutuksiin ja seminaareihin että itse räätälöityihin opintoretkiin. Omavastuuosuus kouluttautumisen kustannuksista on 20 prosenttia.

Lisätiedot Ahos-apurahan hakemisesta ja sähköinen hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ.

Esimerkkejä haettavista kohteista voi hakea kevään 2017 haussa Ahos-apurahaa ja Startti-stipendejä saaneiden listoista.