Pyörätuolicurlingjoukkueelle ensimmäinen voitto Pyeongchangissa

Markku Karjalainen, Yrjö Jääskeläinen, Riitta Särösalo ja Sari Karjalainen (kuva: Harri Kapustamäki)

Suomen pyörätuolicurlingjoukkue avasi voittotilinsä Pyeongchangin talviparalympialaisissa viidennessä ottelussaan, kun USA kaatui maanantain jälkimmäisessä ottelussa 8–5. Maanantain ensimmäisessä pelissä Suomi hävisi Kiinalle 4–6.

Kiina-ottelu alkoi hyvin tasaisesti ja ensimmäisten päätyjen aikana Suomelle rakentui monessa päässä mahdollisuus ottaa pisteitä, mutta viimeiset kivet eivät aivan osuneet kohdilleen ja näin ottelutauolle siirryttiin Kiinan 5–1-johtoasemassa. Tauon jälkeen Suomen peli piristyi ja ottelun viimeiseen päähän mentiin 6–4 tilanteessa. Suomi rakensi hyviä suojia, mutta Kiina onnistui tarkoilla poistoillaan purkamaan Suomen rakentelut eikä Suomi enää saanut rakennettua kunnon painetta. Näin ollen Kiina vei ottelun luvuin 6–4.

– Kiina-pelissä oli jo hieman pelaamisen meininkiä ja ihan hyviä onnistumisia. Vielä tarkkuutta vaaditaan joka rintamalla ja joka heittopaikalla, niin sitä kautta on mahdollisuus voittaa useampia päitä, sanoi Markku Karjalainen.

Kiina-pelissä Suomen heittojärjestys oli Riitta Särösalo, Vesa Leppänen, Markku Karjalainen ja Sari Karjalainen.

USA-ottelu oli todella tiukka ja maat ottivat vuorotellen pisteitä ottelun edetessä. Ottelun ratkaisu nähtiin seitsemännessä päässä, kun Suomen joukkueen poisto onnistui loistavasti. Tämä pakotti USA:n vaikeaan viimeiseen heittoon, joka ei onnistunut ja näin Suomi juhli ansaittua ensimmäistä voittoaan.

– Upea fiilis! Hyvä peli ja hyviä suorituksia koko joukkueelta. Tuntuu, että porukka alkaa nyt löytämään oman tasonsa. Upea ensimmäinen voitto! Kiina-peli meinattiin jo voittaa ja se oli parasta peliä siihen mennessä ja nyt tämä USA-peli oli vielä parempaa. Upea ja helpottunut tunne, kertoi Sari Karjalainen voittopelin jälkeen.

USA-pelissä Suomen heittojärjestys oli Särösalo, Yrjö Jääskeläinen, Markku Karjalainen, Sari Karjalainen.

Suomi kohtaa tiistaina isäntämaa Etelä-Korean klo 2.35 ja Sveitsin klo 7.35 Suomen aikaa.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Suomi–Kiina-pyörätuolicurlingottelun tilastot

Suomi–USA-pyörätuolicurlingottelun tilastot

Ylen paralympialähetysten aikataulu