Monika Mikkola antoi kisavinkkejä Special Olympics -purjehtija Bea Westerstråhlelle

Monika Mikkola, Bea Westerstråhle ja Mari Aarnio

Suomesta lähtee neljä purjehtijaa – kaksi kehitysvammaista urheilijaa ja kaksi Unified-partneria – Special Olympics -kesämaailmankisoihin, jotka järjestetään Abu Dhabissa 14.–21. maaliskuuta 2019. Espoolainen Bea Westerstråhle ja helsinkiläinen Mari Aarnio muodostavat yhden venekunnan, naantalilainen Joni Roivanen ja inarilainen Saammal Morottaja toisen.

Laser Radial -luokan kolminkertainen nuorten maailmanmestari, seuraavaksi kohti vuoden 2020 Tokion olympialaisia tähtäävä Monika Mikkola tapasi Westerstråhlen ja Aarnion Helsingin Koivusaaressa osana Special Olympics Finlandin #SamassaJengissä -kampanjaa. Kampanjassa tuodaan esiin sitä, että oli tähtäimessä sitten Special Olympics -kisat tai olympialaiset, ovat kaikki urheilun parissa kuitenkin samassa veneessä.

Mari Aarnio, Bea Westerstråhle ja Monika Mikkola

Bea Westerstråhlelle Abu Dhabin kisat ovat ensimmäiset isot arvokilpailut purjehduksessa. Nuoresta iästään huolimatta jo useat arvokisat läpikäynyt Mikkola, 21, antoi mielellään vinkkejä vuotta nuoremmalle Westerstråhlelle.

– Vaikka siellä on vaikka mistä muista maista purjehtijoita, niin vesillä se on kuitenkin kuin ihan mikä tahansa kisa. Kannattaa vain vetää ihan täysiä ja tehdä sitä, mitä sä itse osaat tehdä. Ja muistaa nauttia samalla, kun on päässyt kuitenkin niin hienoon kisaan, Mikkola sanoi.

– Joo, me nautitaan Marin kanssa, Westerstråhle lupasi.

Special Olympics -purjehduksessa kisataan 420-veneillä. Suomalaispurjehtijoiden luokissa veneessä on mukana kehitysvammainen urheilija ja vammaton Unified-partneri. Westerstråhlen ja Aarnion Level 2 -luokassa Westerstråhle hoitaa kipparin hommia ja Aarnio on gastina.

 

Tutustu Suomen kisajoukkueeseen, Sisujengiin TÄÄLLÄ

Lue lisää #SamassaJengissä -kampanjasta TÄÄLTÄ.