Urheilijasta valmentajaksi -koulutus palloilulajien naisille

Maalipalloilija Katja Heikkinen on käynyt URVA-koulutuksen.

MIKÄ URVA JA MIKSI?

Urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutus on syntynyt tarpeeseen auttaa uransa lopettaneita urheilijoita kouluttautumaan valmentajiksi.

MARRASKUUSSA 2018 ALKAVA KOULUTUS on suunnattu joukkuepalloilulajien maajoukkuetason ja kansallisen pääsarjatason naisurheilijoille. Koulutuksen toteuttavat yhdessä Suomen Valmentajat, Varalan Urheiluopisto ja Valmentaa kuin nainen -hanke. Lähijaksot järjestetään Varalassa Tampereella.

Lajeista hankkeessa ovat mukana jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo, ultimate, rugby ja VAU:n alaiset vammaisurheilun palloilulajit (maalipallo, pyörätuolirugby, sähköpyörätuolisalibandy, kelkkajääkiekko jne.). Koulutukseen voi myös osallistua muiden lajien urheilijat siinä tapauksessa, että vapaita paikkoja on jäljellä.

Valmentaa kuin nainen -hankkeen tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää joukkuepalloilulajeissa ja tukea nykyisiä naisvalmentajia urallaan. Hankkeen URVA-koulutus kannustaa pelaajia jatkamaan urheilu-uraansa valmentajana. Yleisen koulutussisältöjen rinnalla nostetaan esille naisena valmentamisen näkökulmia.

Koulutuksen hinta on 980 euroa. Hinta sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin (mm. Lasten ja nuorten hyvä harjoittelu -kirjan), sähköisen oppimisympäristön käytön koulutuksen ajan sekä majoituksen ja täysihoidon lähijaksoilla Varalan Urheiluopistolla.

Valmentaa kuin nainen -hanke osallistuu hankelajien urheilijoiden koulutuskustannuksiin 400 eurolla, joten omavastuuosuudeksi joko osallistujan tai hänen taustatahonsa maksettavaksi jää 580 euroa. Vammaisurheilulajien parissa toimivat ja/tai itse vammaiset naiset voivat hakea koulutuskustannusten kattamiseen Ahos-apurahaa.

Lähijaksojen aikataulut, muut lisätiedot ja haku koulutukseen osoitteessa: https://tapahtumat-coach-fi.pwire.fi/tapahtumat/urheilijasta-valmentajaksi-2017-2018/