Vuosi 2020 on täynnä laadukkaita soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun konferensseja

Coventryn yliopistolla järjestetään kesällä kansainvälinen vammaisurheilukonferenssi.

Suomen Paralympiakomitean ja Suomen Punaisen Ristin alaisen Ahos-säätiön myöntämä Ahos-apuraha on tarkoitettu kouluttautumiseen ja osaamisen lisäämiseen vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan alalla. Ahos-apurahan haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät TÄÄLTÄ

Ahos-apurahaa voi hakea esimerkiksi itse räätälöityihin opintomatkoihin, valmiisiin koulutuksiin osallistumiseen tai vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan kansainvälisiin konferensseihin, joita on taas vuonna 2020 tarjolla runsaasti:

4.6. Helsinki: Soveltavan liikunnan symposio

Allergiatalossa (Paciuksenkaari 19) järjestettävässä symposiossa teemoina ovat mm. soveltavan liikunnan indikaattorit, muuttuva järjestökenttä ja soveltavan liikunnan koulutus. Symposion järjestää Liikuntatieteellinen Seura.

10.–13.6. Beitostølen, Norja: CAPA 2020 -symposio

Beitostølen Healthsports Centerin ja Centre for Disability and Development Researchin yhteistyössä järjestämän symposion otsikko on "Capturing the Magic – Participation for all". Perinteisen symposio-ohjelman ohella on tarjolla mm. sovellettua vaellusta Norjan kuvankauniissa maisemissa.

1.–3.7. Coventry, Iso-Britannia: Disability Sport Conference

Coventryn yliopiston järjestämässä vammaisurheilukonferenssissa tarkastellaan vammaisurheilua ihmisoikeuksien ja inkluusion näkökulmasta. Konferenssin taustalla on meritoitunut brittiprofessori Ian Brittain.

17.–18.7. Tokio, Japani: 15th International Symposium for Olympic and Paralympic Research

Hieman ennen Tokion olympialaisten alkua kaupungissa järjestetään 15. olympia- ja paralympiaurheilun tutkimussymposio otsikolla "Emerging Technologies and Emerging Sports", eli aiheena on urheilun ja teknologian välinen suhde, joka erityisesti paralympiaurheilussa on maailmalla kuuma peruna.

20.–23.10. Elche, Espanja: European Congress of Adapted Physical Activity

Perinteinen Euroopan soveltavan liikunnan EUCAPA-konferenssi järjestetään Elchen Miguel Hernández Universityssä. Pääaiheina 1) hyvinvointia ja kuntoutusta liikunnasta, 2) inkluusio soveltavan liikunnan kentillä ja 3) soveltava liikunta ja paraurheilu.

EUCAPA-konferenssin kolmantena päivänä, 23.10. järjestetään SEDY-hankkeen inkluusiotyöpaja, jossa esitellään hankkeen ensimmäisen vaiheen tiedonkeruun tulokset. SEDY2-hankkeessa ovat Suomesta mukana Suomen Paralympiakomitea ja Liikuntakeskus Pajulahti.

Save the Date: 15.–19.6.2021 Jyväskylä: International Symposium of Adapted Physical Activity

Maailman soveltavan liikunnan IFAPA-järjestön ISAPA-konferenssi järjestetään kesällä 2021 Jyväskylässä.

Lisää kansainvälisiä konferensseja voi bongata IFAPAn verkkosivuilta https://ifapa.net/