Kohti Pariisia 2024 - hyvä hetki lähteä tulevaisuuden tähtien matkaan

Nuorten paralympiaryhmän urheilijoita Menevä-taksin edessä.

Tokion Paralympialaiset ovat pian kaikkien huulilla. Samaan aikaan taustoilla tehdään vahvalla yhteistyöllä kaikki mahdollinen, jotta Katja Saarisen vetämästä Suomen nuorten paralympiaryhmästä nousisi uusia tulevaisuuden tähtiä Pariisiin 2024.

Nuorten paralympiaryhmä on Suomen Paralympiakomitean koordinoima ryhmä, johon kuuluu noin 20 urheilijaa joka vuosi. Neljän vuosittaisen leirin startti pidettiin helmikuussa Liikuntakeskus Pajulahdessa.

Itsekin paralympialaisissa urheilleen Saarisen aloituspuheenvuoro oli samaan aikaan innostava kuin pohdintaa herättävä. Ryhmässä on Saarisen mukaan useita tulevien vuosien paralympiaurheilijoita ja potentiaalisia paralympiamitalisteja.

- Muistan itse alppihiihtouraltani, miltä tuntui olla aina se oman treeniporukan hitain. Se ei aina tunnu helpolta, vaikka tietää hyvin mistä se johtuu. Mutta täällä leirillä te olette kaikki tulevaisuuden huippuja, Saarinen muistutti.

Älylukkoja valmistavan Salto Systemsin CSR-ohjelmaa läpikäynyt Katriina Forsback rohkaisi puheenvuorossaan myös muita yrityksiä mukaan tukemaan. Vuoden avausleirille mukaan oli kutsuttu myös vanhemmat, ja vierasluennoitsijoista Borenius Asianajotoimiston Niko Jakobsson ja Lotta Toivonen kävivät perheiden kanssa läpi nuorille lupauksille etenkin tulevina vuosina tärkeää urheilijasopimusasiaa.

Paralympiakomitean kumppani Menevä huolehtii nuorten urheilijoiden kuljetuksista leireille. Menevä-taksit huolehtivat myös maalipallojoukkueiden leirikuljetuksista. Coronaria Kuntoutuspalvelut tarjoaa nuorille fysioterapiapalveluita, Luhta vaatetuksen ja SportFocukselta mukana on urheilupsykologi.

Miten me muut mahdollistamme, että näillä nuorilla lupauksilla on tulevaisuus urheilla omalla parhaalla tasollaan?