Haku Valtti-ohjelmaan on auki 30.4. saakka

Neljä kuvaa iloisista Valtti-kokeilijoista
Suomen Paralympiakomitean koordinoimassa Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta. Haku Valtti-ohjelmaan loppuu 30.4., mutta toiminta käynnistyy vasta syksyllä tai sitten kun se on turvallista.

Valtti-ohjelmassa pureudutaan erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen mahdollisuuksiin liittyvään ongelmaan, joka syntyy siitä, että perheet eivät tiedä, mikä laji tai liikuntamuoto soveltuu heidän lapselleen, mistä sopiva harrastuspaikka löytyy, miten sinne pääsee ja kelpaako lapsi mukaan. Toisaalta taas urheiluseuroilla ja muilla liikuntatoimintaa järjestävillä tahoilla saattaa olla pelkoja oman osaamisen riittämättömyyden ja ohjaajaresurssien osalta.

Valtti-ohjelman hakijat voivat olla noin 6–23-vuotiaita. Ensisijalla ovat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, joilla ei entuudestaan ole säännöllistä liikuntaharrastusta. Ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana.

Valtit ovat pääasiassa kuntoutus- ja liikunta-alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia. Sekä Valtti-ohjelmaan mukaan haluavat perheet että Valteiksi haluavat opiskelijat hakevat mukaan ohjelmaan maalis-huhtikuussa.

Hakulomake Valtti-ohjelmaan (Webropol-lomake)

Valtti-ohjelman paikkakunnat

Lisätiedot Valtti-ohjelmasta