Hae nyt Startti-stipendiä tai Ahos-apurahaa

Tyhjiä pyörätuoleja rivissä liikuntasalissa.

Paralympiakomitea tarjoaa haettavaksi vuosittain useampia apurahoja ja stipendejä. Lokakuun loppuun mennessä on mahdollista hakea Startti-stipendiä harrastuksen alkuvaiheeseen tai Ahos-apurahaa osaamisen kehittämiseen.

Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan alkutaipaleella olevat, mutta harrastuksessaan tavoitteelliset vammaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat iästä riippumatta. Hakijoina voivat olla myös sellaiset seurat ja yhdistykset, joissa järjestetään vammaisurheilu- tai -liikuntatoimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista. Yhdistykset ja seurat voivat hakea stipendiä uuden toiminnan aloittamiseen. Myönnettävien stipendien suuruus on max. 500 euroa/yksilöhakija ja max. 1000 euroa/yhteisöhakija.

Hae Startti-stipendiä tästä

Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan vammaisurheilun ja -liikunnan teemoissa. Ahos-apuraha ei ole tarkoitettu urheilijoiden omaan valmentautumiseen tai omaan liikunnan harrastamiseen. Hakijan omavastuu on 20 prosenttia haetusta summasta. Ahos-apurahaa hallinnoivat Paralympiakomitea ja Suomen Punaisen Ristin Ahos-säätiö. Perinteisen Ahos-apurahan rinnalle on tullut nyt myös Ahos-kehittämistuki, jonka avulla voidaan tukea laajempia koulutus- ja kehittämishankkeita.

Hae Ahos-apurahaa tästä

Lue lisää Startti-stipendin ja Ahos-apurahan hakukriteereistä