Valtti-ohjelman hakua jatketaan Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa 31.5. saakka 

Valtti-kuva: Lapset ja nuori jättikuution kimpussa.

Suomen Paralympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta. Määräaikaan 30.4. mennessä ohjelmaan haki 189 lasta ja nuorta. Hakumäärät jäivät muutamilla paikkakunnilla vähäisiksi, joten hakua on päätetty jatkaa 31.5. asti Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. 

Valtti-ohjelmaan voivat hakea mukaan 6–23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. Ensisijalla ovat ne, joilla ei entuudestaan ole säännöllistä liikuntaharrastusta tai jotka eivät vammansa tai pitkäaikaissairauden takia tiedä mitä voivat harrastaa tai mikä liikuntamuoto sopii omalle toimintakyvylle. Ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina, tukena ja harrastuksen pariin saattajana. Valtit ovat pääasiassa kuntoutus- ja liikunta-alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia. Liikuntakokeilut käynnistyvät pääasiassa syksyllä 2021. 

Tämä on Valtti-ohjelman kuudes toimintavuosi ja tulokset ovat olleet lupaavia. Ohjelmaan on osallistunut viiden vuoden aikana yli tuhat erityislasta ja nuorta ja heistä noin puolet (yli 500) on löytänyt itselleen harrastuksen. Lisäksi 80% ohjelmaan osallistuneista suosittelee ohjelmaa muille.

SIIRRY VALTTI-OHJELMAN HAKULOMAKKEESEEN TÄSTÄ (WEBROPOL)

Lisätiedot Valtti-ohjelmasta Paralympiakomitean sivuilta