Vuoden 2021 JYSK-stipendit kolmelle nuorelle paraurheilijalle

Vuoden 2021 JYSK-stipendiaatit: Daniela Sohlman, Santeri Karvo ja Venla Salo.

JYSK jakoi kansainvälisen vammaisten päivän 3.12. kunniaksi perinteiset JYSK-stipendit kolmelle lahjakkaalle ja unelmiaan tavoittelevalle nuorelle paraurheilijalle. Tänä vuonna 1000 euron arvoiset stipendit saivat sulkapalloilija Venla Salo, uimari Daniela Sohlman ja yleisurheilija Santeri Karvo.

Kaikki kolme JYSK-stipendillä palkittua urheilijaa kuuluvat Nuorten paralympiaryhmään, johon valitaan vuosittain noin 25 lupaavaa urheilijaa kehittymään kohti huippua. Ryhmän urheilijoilla polku on auki aina paralympialaisiin asti, ja JYSK haluaa stipendien avulla kannustaa nuoria tällä polulla eteenpäin.

Stipendiaattien valinnoissa otetaan huomioon urheilijan kokonaisvaltainen kehittyminen ja tuloksen tekeminen, niin urheilussa kuin urheilukenttien ulkopuolellakin. Tänä vuonna stipendiaateille yhteistä on myös sitkeys ja motivoitunut asenne urheiluun.

- Urheilijan polku ei aina etene suunnitelmien mukaan. Terveyshuolista huolimatta Santeri ei koskaan ole antanut periksi ja se on tärkeä ominaisuus urheilu-uralla. Nyt, kun terveys on saatu taas kuntoon, on aika asettaa uudet tulostavoitteet ja palata tavoitteellisen harjoitteluun, perustelee Paralympiakomitean kehityspäällikkö Katja Saarinen yleisurheilija Santeri Karvon valintaa.

Uimari Daniela Sohlmanin vuosi taas on ollut osoitus siitä, että terveillä harjoituspäivillä päästään tavoitteisiin.

- Danielan pitkäjänteinen seurapolku ja tavoitteellinen päivittäisharjoittelu vie urheilu-uraa kohti aikuisten maajoukkuetta. Tänä vuonna SM-uinneista hänen saaliinaan oli yksi kulta ja kolme hopeaa, Saarinen kertoo.

Sulkapalloilija Venla Salon avoimen asenteen oppia uutta ja tulla harjoituksiin aina motivoituneena Saarinen mainitsee tärkeiksi urheilijan ominaisuuksiksi, joita valmentajat arvostavat.

- Nuorena urheilijana Venla näyttää myös erinomaista esimerkkiä siitä, että urheilijaksi kasvamiseen kuuluu treenin lisäksi vastuun ottaminen omien asioiden hoitamisesta kokonaisuudessaan, Saarinen kehuu.

Helsingin Musiikkitalolla kansainvälisenä vammaistenpäivänä 3.12. järjestetyssä Nuorten paralympiaryhmän tilaisuudessa stipendejä jakamassa oli myös JYSK Suomen maajohtaja Tuomas Piirtola.

- Yhteistyö Suomen Paralympiakomitean kanssa sopii yrityksemme arvoihin. Nuorten tukeminen ja kannustaminen kohti tavoitteita sekä palkitseminen onnistumisista on tärkeää niin töissä kuin urheilussakin. JYSK on jakanut stipendejä nuorille urheilijoille jo vuodesta 2015 alkaen, ja kaksi heistä on edustanut jo Suomea paralympialaisissa. On ilo ja kunnia palkita tällä kertaa Venla, Daniela ja Santeri hyvistä suorituksistaan. Koemmekin suurta ylpeyttä saadessamme olla mukana tukemassa nuoria urheilijoita, Piirtola sanoo.

JYSK on Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani, ja teki myös alkuvuoden tyynykampanjalla kerätyistä tuotoistaan ensimmäisen merkittävän lahjoituksen elokuussa avautuneeseen uuteen Paralympiarahastoon.

 

Lue lisää:

Paralympiarahastolle ensimmäinen merkittävä lahjoitus

WeThe15-tukijoukot – JYSK Suomi: ”Erilaisuus on rikkaus”

JYSK mukana tukemassa nuoria paraurheilijoita

JYSKin tyynykampanja kannustaa taas kultaunelmiin

 

Lisätiedot: