JYSK mukana tukemassa nuoria paraurheilijoita 

Santeri Karvo ja Daniela Sohlman

Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani JYSK tukee tämän kevään onnistuneen myyntikampanjan kautta nuoria paraurheilijoita. JYSKin tuki kohdistuu Suomen joukkueen urheilijoiden osallistumiseen European Para Youth Games -kisoihin kesä-heinäkuun vaihteessa Paralympic Training Center Pajulahdessa.  

Vuosittaiset tyynykampanjat ovat Paralympiakomitean ja JYSKin perinne, joka vie yhteistyötä samalla konkreettisesti kaikkiin JYSK-myymälöihin ympäri Suomen. Tyynykampanjassa jokaisesta kahden viikon aikana myydystä GOLD-tyynystä JYSK lahjoitti yhden euron nuorten paraurheilijoiden tueksi. 

Kevään kampanjan tulos oli uusi ennätys 16 100 euroa. Sillä JYSK haluaa tukea nuoria paraurheilijoita, jotka on valittu edustamaan Suomea European Para Youth Games -kisoihin. Suomi osallistuu kisoihin 23 nuoren paraurheilijan joukkueella. 

Tanskalainen sisustusketju JYSK on ollut Paralympiakomitean yhteistyökumppani vuodesta 2015 asti ja ollut monessa mukana tukemassa paraurheilijoita. JYSK kuului ensimmäisiin Paralympiarahaston lahjoittajiin, ja on jakanut vuosittain myös perinteiset JYSK-stipendit Tulevaisuuden Tähtiin kuuluvien Nuorten paralympiaryhmän urheilijoille.

Viime vuoden 1000 euron arvoiset JYSK-stipendit saivat sulkapalloilija Venla Salo, uimari Daniela Sohlman sekä yleisurheilija ja pyörätuolikoripalloilija Santeri Karvo. Heistä Sohlman ja Karvo ovat mukana Suomen European Para Youth Games -kisajoukkueessa. 

– Odotan onnistumisia, hyvää kisafiilistä ja sitä, että saan kansainvälistä kisakokemusta. Päälajejani tällä hetkellä ovat 50 metrin vapaauinti ja 100 metrin selkäuinti. Koitan tähdätä uinnissa huipulle, mutta minulle on tärkeintä saada jatkaa uimista niin pitkään kuin mahdollista. Se on antanut minulle niin paljon henkisesti ja fyysisesti, vantaalaisuimari Sohlman sanoo. 

Santeri Karvo urakoi EPYG-kisoissa kahdessa lajissa. Hän heittää keihästä ja on mukana Suomen pyörätuolikoripallojoukkueessa. 

– Yleisurheilu yksilölajina ja koripallo joukkuelajina täydentävät toisiaan hyvin ja on vain hauskaa päästä kisaamaan molemmissa lajeissa kansainvälisesti samana viikonloppuna. Nyt koronaviruspandemian jälkeen EPYG-kisat ovat urallani hyvä ponnahduslauta kohti aikuisten kansainvälisiä kisoja, espoolainen Karvo toteaa. 

Suomi isännöi toista kertaa paraurheilun nuorten Euroopan kisoja eli European Para Youth Gamesia 27.6.–4.7.2022 Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Monilajisessa nuorten paraurheilijoiden kilpailutapahtumassa kilpaillaan kahdeksassa eri lajissa: yleisurheilussa, uinnissa, bocciassa, pöytätenniksessä, maalipallossa, pyörätuolikoripallossa, judossa ja sokkopingiksessä. Lajeista uinti järjestetään Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä ja muut lajit Pajulahdessa/Nastolassa. 

JYSK on kansainvälinen, perheomisteinen myymäläketju, jolla on skandinaaviset juuret ja joka myy kaikkea kotiin. Ensimmäinen myymälä avattiin Tanskassa vuonna 1979. Tällä hetkellä JYSKillä on Suomessa 90 myymälää ja yli 800 työntekijää. 

Lue lisää: 

Kuvat: Juhani Järvenpää