Paralympiakomitean alaiset lajit siirtyivät pelipassiaikakauteen – tästä pelipassissa on kyse

Sokkopingiscupin osakilpailun mitalistit Ari Lahtinen, Olli Kytöviita ja Hanna Vilmi.

Niissä Suomen Paralympiakomitean lajiliittovastuulajeissa, joita pelataan sarjamuotoisesti, on kauden 2021–2022 alusta lähtien otettu käyttöön pelipassijärjestelmä. Pelipassin hankinta koskee maalipallon, paraboccian, parajääkiekon, pyörätuolirugbyn ja sokkopingiksen sarjatoimintaan osallistuvia.

Pelipassia edellytetään niin urheilijoilta, toimihenkilöiltä kuin tuomareiltakin. Pelipassin lunastamalla sitoutuu noudattamaan voimassa olevaa antidopingsäännöstöä, liiton kilpailusääntöjä ja kurinpitosääntöjä. Urheilijoiden pelipassi maksaa 30 euroa/pelikausi, toimihenkilöiden ja tuomareiden pelipassin hinta on nimellinen 1,50 euroa/pelikausi. Urheilija voi hankkia myös kertapelipassin 10 euron hintaan. Se sisältää oikeuden osallistua yhteen turnaukseen kauden aikana.

Pelipassin ostaminen tapahtuu Suomen Olympiakomitean Suomisport-järjestelmästä. Jos käytössäsi on mobiililaite, voi Suomisport-sovelluksen ladata Google Playsta tai Apple Storesta.

– Keskitettyyn lisenssijärjestelmään siirtyminen on tärkeä askel Paralympiakomitean lajiliittovastuulajien kehityksessä. Suomisportissa lisenssejä ja pelipasseja myy 64 lajiliittoa. Järjestelmään oli luontevaa lähteä mukaan, koska useimmissa integraatiolajeissakin pelipassit myydään Suomisportin kautta ja monet urheilijamme ovat järjestelmää jo käyttäneet. Suomisport-sovellus on hyvä ja sen saavutettavuusominaisuuksia parannetaan edelleen, sanoo Paralympiakomitean seurakehittäjä Nina Peltonen.

Yksityiskohtaiset ohjeet pelipassin hankintaan ja sen käyttöön löytyvät Paralympiakomitean sivuilta

Kuva: Tuomas Nousiainen