eXerium jatkaa Special Olympics Finlandin yhteistyökumppanina

Special Olympics Finland -tukijoukot ryhmäkuvassa Pirkan Pyöräilyssä Tampereella. Miehiä ja 1 nainen kahdessa rivissä, etummainen rivi polven varassa massa, kaikillä yllään valkoiset Special Olympics -t-paidat ja pyöräilykypärät.

Suomen Paralympiakomitea ja terveysteknologiayritys eXerium ovat sopineet kehitysvammaisten Special Olympics -toimintaa tukevasta yhteistyöstä vuosille 2022 ja 2023.

Special Olympics -toiminnasta kansallisesti vastaavan Suomen Paralympiakomitean hallitus päätti helmikuun lopulla vetää Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen ja Ukrainassa jatkuvien sotatoimien vuoksi Special Olympics Finlandin joukkueen tammikuulle 2023 suunnitelluista Kazanin Special Olympics -talvimaailmankisoista.

eXerium jatkaa kehitysvammaisten liikunnan ja urheilun tukemista kohti seuraavia, vuoden 2023 isoimpia kilpailuita. Luvassa ensi vuonna ovat Berliinin kesämaailmankisat, ja tulossa on tapahtumia myös kotimaassa.

Yhdenvertaisen e-urheilun edistäjä ja kehitysvammaisten pelaajien liikuttaja Suomessa

Suomalaisyritys eXeriumin tuotteisiin kuuluu GameXR-pelituoli, joka on kehitetty erityisesti esteettömään e-urheiluun, ja pelatessa myös liikutaan samalla. Tämän yhtälön avulla kehitysvammaiset ja monet muut erityisryhmiin kuuluvat henkilöt voivat pelaamiseen yhteydessä kehittää keskivartalon lihaksia. Suomessa laji on ollut esimerkiksi Liikuntamaa-messuilla näytöslajina.

- eXeriumin tuotteilla ja esteettömällä e-urheilulla on niin paljon yhteistä kosketuspintaa Paralympiakomitean sekä Special Olympicsin kanssa, että yhteistyö on hyvin luonnollista. Päätös jatkaa yhteistyötä kahdella vuodella oli hyvin selkeä. Lajin tuomasta positiivisesta näkyvyydestä sekä yhteistyöstä Paralympiakomitean kanssa on myös eXeriumin GameXR -pelituoli saanut hyvää nostetta, ja olemme yhdessä saaneet erityisryhmiä liikkumaan, eXeriumin toimitusjohtaja Ville Tenkanen iloitsee.

Special eSports -lajin fyysinen kilpailutoiminta oli parin viime vuoden aikana hiljaisempaa koronarajoitusten tuomien kokoontumisrajoitusten vuoksi. eXerium lähti ennakkoluulottomasti kehittämään toimintaa kohti striimattuja palveluita, jotta yhä useampi pääsisi haastavasta tilanteesta huolimatta liikkumaan.

- Viime elokuussa järjestimme Tampereelta käsin kilpailut, joihin pääsi ensimmäistä kertaa osallistumaan etäyhteyksin striimin välityksellä. Osallistujia oli kuudesta kaupungista Suomessa, ja lähetystä seurasi tuhansia katsojia 23 eri maasta. Näistä kilpailuista opittuja hyviä käytäntöjä tullaan hyödyntämään tulevissa kilpailuissa riippumatta rajoitustoimista. Seuraava tavoite on saada suomalaisille lajin mestareille haastajia muista maista, Tenkanen visioi.

Yrityksen tavoite liikuttaa erityisryhmiä esteettömän e-urheilun parissa arvioitiin myös vastuullisia tekoja arvioivan Planet Companyn sivustolla.

Tukea Special Olympics Finland -toiminnalle Pirkan Pyöräilyllä

Tukeakseen kehitysvammaisten toimintaa eXerium on vuodesta 2018 alkaen koonnut vuosittain tukijoista joukkueen Pirkan Pyöräilyyn 134 kilometrin matkalle Tampereen ympäristössä.

Vuonna 2022 pyöräilytapahtuma ajetaan sunnuntaina 12.6. #SamassaJengissä-joukkueeseen ilmoittautuneilla on mahdollisuus osoittaa jokaisesta pyöräillystä kilometristä tukea Special Olympics Finlandin toimitaan.

Ilmoittaudu mukaan Pirkan Pyöräilyn 12.6. #SamassaJengissä-joukkueeseen tästä!


Lisätiedot:

Ville Tenkanen, eXerium, toimitusjohtaja
044 0722 110, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Timo Mäkynen, Paralympiakomitea, kumppanuuspäällikkö,
040 1598199, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää:

eXerium liikuttaa vammaisia henkilöitä e-urheilun keinoin – huipennus marraskuussa Liikuntamaassa

Paralympiakomitea ja eXerium aloittavat yhteistyön

Special Olympics -toiminta

Lisätietoa Paralympiakomitean yhteistyökumppaneista ja muusta yhteistyöstä: