Kutsumme sinut mukaan mahdollistamaan avointa ja yhdenvertaista, urheilevaa ja liikkuvaa Suomea!

 Sini Paukkeri, Iida Lounela ja Vilma Berg yhteiskuvassa mitalit kaulassa World Para Athletics Junior Championships -kisoissa.

Yhteistyö jopa neljä miljardia ihmistä ympäri maailman tavoittavien paralympialaisten ympärillä on yksi monista mahdollisuuksista vaikuttavaan ja merkitykselliseen yhteistyöhön Suomen Paralympiakomitean kanssa. Lue, minkälaisia mahdollisuuksia kanssamme on! 

Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen tähdet valmistautuvat kohti Pariisin 2024 sekä Milanon ja Cortinan 2026 paralympialaisia, mutta vaikuttava yhteistyö Paralympiakomitean kanssa on paikallisesti myös paljon muuta, alkaen lasten ja nuorten liikkumisen mahdollistamisesta.

PARALYMPIAJOUKKUEEN POHJOISEN TÄHDET

Suomen paralympiajoukkue muodostaa yhdessä Suomen olympiajoukkueen kanssa koko Suomen kansaa inspiroivan ja liikuttavan Pohjoisen tähdet -kokonaisuuden. Paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuudet solmitaan Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Kahdet seuraavat paralympialaiset käydään Euroopassa: kesäparalympialaiset elokuussa 2024 Ranskan Pariisissa ja talviparalympialaiset maaliskuussa 2026 Italian Milanossa ja Cortinassa.

Suomen paralympiajoukkueen yhteistyökumppanina pääset osaksi joukkueen huomattavaa kisa-aikojen näkyvyyttä ja tekemään sen yhteydessä tavoittavia aktivointeja ja esilletuontia. Saat käyttöösi valmiita hyödynnettäviä materiaaleja ja pääset viestimään yhteisistä teoistamme yhdenvertaisen urheilun eteen.

Saat hyödynnettäväksesi myös maailmasta entistä yhdenvertaisempaa tavoittelevan kansainvälisen WeThe15-kampanjan materiaalia, jota voit hyödyntää omassa viestintätyössäsi sosiaalisen vastuuden alueella.

Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja, Santeri Kiiveri, Matti Suur-Hamari, Toni Piispanen ja Marjaana Heikkilä Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen tähtien tukena -kannustuskuvassa.


LASTEN JA NUORTEN TUKEMINEN

Vammaisten lasten ja nuorten liikkumisen sekä kansainvälisiin kilpailuihin tähtäävien nuorten paraurheilijoiden tukeminen on äärimmäisen tärkeässä roolissa niin päivittäisessä tekemisessä kuin matkalla kohti liikunnallista elämäntapaa ja tavoitteellisempaa urheilemista.

Yhteistyökumppanimme liikuttavat lapsia ja nuoria esimerkiksi Para School Day -kiertueella ja mahdollistavat vammaisten lasten ja nuorten ensimmäisiä lajikokeiluja Valtti-ohjelman kautta.

Paralympiakomitea koordinoi myös Tulevaisuuden tähdet -ryhmää, jossa leiritetään tänä vuonna 22 omassa lajissaan lupaavaa urheilijaa.

Lapsia pelaamassa sulkapalloa ilmapallojen kanssa pyörätuolia käyttäen koulun liikuntasalissa.

SAMASSA JENGISSÄ KEHITYSVAMMAISTEN URHEILIJOIDEN SPECIAL OLYMPICS FINLANDIN KANSSA

Kehitysvammaisten urheilijoiden Special Olympics -toiminnassa kansallisen toiminnan mahdollistaminen on äärimmäisen tärkeää. Suomessa tapahtuvan toiminnan lisäksi osalla Special Olympics Finlandin urheilijoista on unelmana kesäkuussa 2023 järjestettävät Special Olympics -maailmankisat Berliinissä. 

Yritysmaailman edelläkävijöillä on nyt mahdollisuus lähteä ennakkoluulottomasti mukaan toimimaan samassa jengissä, muodostaa oma yhteys tärkeään toimintaan ja mahdollistaa unelmia!

Lue: Case Special Olympics Finland X Toyota Suomi: Beach volley -turnaus #SamassaJengissä

Special Olympics -voimistelijoita valmentajineen maailmankisojen kuvausseinän edessä.

VASTUULLISUUS ARVONA – PARAURHEILU AVAA OVIA YHTEISKUNTAAN

Suomen Paralympiakomitean toiminta perustuu vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. Perusperiaatteemme yhteistyökumppanuuksissa on pitkäjänteinen arvopohjainen yhteistyö. Paralympiakomitean toimintaa ohjaavat viisi arvoa: vastuullisuus, yhdenvertaisuus, esteettömyys, menestys ja osallisuus.

Visiomme on avoin ja yhdenvertainen, urheileva ja liikkuva Suomi. Tämä tarkoittaa sitä, että haluamme olla yhteiskunnallisesti vaikuttavin urheiluliike Suomessa. Ymmärrämme mahdollisuutemme vaikuttaa moniin yhteiskunnan osa-alueisiin ja olla muutoksen tekijänä myös muualla kuin urheilussa.

Lue: Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma: Paraurheilu avaa ovia yhteiskuntaan

PARALYMPIARAHASTON KAUTTA NYT HELPPO TUKEA KOHDISTETUSTI PARAURHEILUA

Tulevina vuosina urheilun julkisen rahoituksen näkymät ovat haastavat, joten etsimme ja kehitämme jatkuvasti uusia vaihtoehtoja tukea vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden liikunnan aloittamista, harrastamista ja mahdollisuuksia tavoitella kansainvälisiä kenttiä.

Yksityisille henkilöille, säätiöille, yrityksille ja muille tahoille kaivattiin helppoa tapaa osoittaa tukea näiden tärkeiden asioiden mahdollistamiseen, ja vastasimme toiveisiin syksyllä 2021 avaamalla Paralympiarahaston. Uuden rahaston kautta on mahdollista kohdistaa tukea vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikuntaan ja urheiluun ja sitä kautta yhdenvertaisen liikuntakulttuurin edistämiseen Suomessa.

Paralympiarahaston lisäksi muista suorista tukitoimista esimerkiksi Ahos-apuraha, Startti-stipendi ja yhteistyökumppaneidemme tarjoamat resurssit, kuten perinteiset vuosittaiset JYSK-stipendit, antavat tärkeää tukea nuorille liikunnan aloittamiseen sekä urheilussa etenemiseen.

Lue: Paralympiarahasto on uusi vaikuttava mahdollisuus osoittaa tukea paraurheiluun ja vammaisten henkilöiden liikuntaan ja urheiluun

Paralympiarahaston kultainen logo, jonka taustalla maalipallonpelaaja heittää palloa ja kehitysvammainen laskettelija hymyilee rinteessä.
Tervetuloa mukaan tekemään muutosta! Ota heti yhteyttä! 

Kuvissa nuoria paraurheilijoita vuoden 2019 European Para Youth Games, World Para Athletics Junior Championships ja Special Olympics -kilpailuissa sekä Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen tähdet kannustuskuva "Pohjoisen tähtien tukena" ja lapsia tutustumassa paraurheilulajeihin Para School Day -koulukiertueella. Kuvat: Paralympiakomitea

Ota yhteyttä: