Nuku yö ulkona 27. elokuuta – Kiljavan esteetön Metsähotelli on oiva paikka kokeilla ulkona yöpymistä 

Nuku yö ulkona 2022 -mainoskuvaNuku yö ulkona on Suomen Ladun järjestämä vuosittainen teemapäivä, jossa nimensä mukaisesti kannustetaan ihmisiä yöpymään ulkoilmassa. Nuku yö ulkona -tapahtuma on tänä vuonna lauantaina 27. elokuuta
 
Suomen Paralympiakomitea on mukana Nurmijärven Ladun järjestämässä Nuku yö ulkona -tapahtuman Metsähotellissa Kiljavalla. Esteetön Metsähotelli on osa Suomen Ladun ja Paralympiakomitean Yhteiset polut -hanketta. 
 
Mukaan voi tuoda oman majoitteensa, mutta järjestäjillä on tarjolla esteettömiä majoitteita myös omasta takaa: telttoja, joihin mahtuu apuvälineen kanssa sisään, puiden varaan maanpinnan yläpuolelle pystytettäviä Tentsile-telttoja sekä riippumattoja.  
 
Alueella on kaksi esteetöntä bajamajaa ja yksi esteetön vesivessa sekä hoito-/taukotila. Esteettömällä nuotiopaikalla voi paistaa makkaraa, aamiaista on tarjolla ja muutenkin ruokaa on ostettavissa. Retkipatjan ja makuupussin mukaan ottamista suositellaan. Osallistuminen ei maksa mitään. 
 
Kiljavalla järjestetään Metsähotellin yhteydessä myös mm. melontakokeilua, polkujuoksutapahtuma sekä maastopyöräilymahdollisuus, jossa on kokeiltavina Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn maastokäyttöisiä apuvälineitä.

Lisäksi lauantai-iltana 27.8. Kiljavalla järjestetään keskustelutapahtuma, jossa mukana paneelissa ovat myös Yhteiset polut -hankkeen työntekijät Niko Halminen (Paralympiakomitea) ja Miika Honkanen (Suomen Latu). 

Tutustu Kiljavan ohjelmaan täällä.
 
– Jos on vähänkään joskus miettinyt ulkona yöpymistä, mutta ei ole saanut sitä vielä tehdyksi, niin Kiljavan esteettömässä Metsähotellissa on turvallinen paikka aloittaa. Tarjolla on varmasti apua, neuvoja ja hyvää seuraa, Niko Halminen sanoo. 
 
Ilmoittaudu Kiljavan esteettömään Metsähotelliin täällä


Lue lisää:


Nuku yö ulkona: Tuula Koivula odottaa pääsevänsä yöpymään uudessa riippumatossaan

Nuku yö ulkona: Tentsile-majoitus osoittautui toimivaksi Jyrki Niemiselle ja Annukka Jaakkolalle