Hanna Vilmi starttasi EM-kisakesän Liettuan kansainvälisen sokkopingisturnauksen voitolla

Hanna Vilmi pysäyttää mailallaan pallon sokkopingispöydän sisälaitaan Pajulahti Games -turnauksen finaalissa. Alanurkassa näkyy takaa päin vastapelaaja Vidot.

Suomen seitsenhenkinen sokkopingismaajoukkue haki elokuun EM-kisoja varten tuntumaa Euroopan kärkipelaajista Liettuan kansainvälisessä turnauksessa.

Suomalaiset sokkopingispelaajat napsivat makeita voittoja kesän sokkopingisturnausten ruuhkan avanneessa Liettuan avoimessa kansainvälisessä turnauksessa Vilnassa 29.5.–2.6.2024.

50 urheilijan turnaukseen osallistui Suomesta 7 pelaajan joukkue.

Seitsenkertainen Euroopan mestari ja kaksinkertainen maailmanmestari Hanna Vilmi nousi naisten turnauksen voittoon jättäen Ranskan Elvina Vidot’n kakkoseksi. Kaksikko taisteli turnausvoitosta viimeksi tammikuun lopussa Suomen vuotuisissa Pajulahti Games -kisoissa, missä Vilmi voitti Vidot’n erin 3–0.

- Tällä kertaa kohtaaminen oli tiukka taistelu, jossa jouduin Vidot’n hurjaan tykitykseen. Hän veikin kaksi ensimmäistä erää, eikä voitto ollut kaukana kolmannessakaan. Sitten sain kuitenkin sihtini kuntoon, väänsin täpärästi viime hetkillä erävoiton luvuin 13–11 ja jatkoin siitä vielä selvin lukemin kaksi viimeistä, kertoo Vilmi kohtaamisesta.

Finaaliottelu päättyi helsinkiläisen Vilmin eduksi luvuin 3–2, ja naisten turnauksen kolmanneksi sijoittui Puolan Dominika Czuj.

Miehissä suomalaiset jäivät kirkkaimman kärjen ulkopuolelle. Turnauksen voittoon nousi Puolan Adrian Sloninka, joka voitti finaalissa maanmiehensä Krystian Kisielin 3–0. Kolmanneksi turnauksessa tuli ennakkosuosikin paikalta ja maailmanlistan ykkösenä turnaukseen lähtenyt Latvian Deniss Ovsjannikovs

Korkeimmalle sijalle Suomen miehistä nousi suomalaisten keskinäisen, sijoista 5 ja 6 käydyn ottelun päätteeksi helsinkiläinen Ari Lahtinen ennen espoolaista Olli Kytöviitaa.

Ylempään jatkosarjaan eli 16 parhaan joukkoon nousivat myös 11. sijalle yltänyt Jouni Viitamäki sekä 15. sijalle pelannut Väinö Rihti, josta tuli turnauksen yllättäjä noustuaan kolmen hengen tasapelin erävertailun myötä alkulohkoista parempien sijoitusten hakuun.

Muista turnauksessa pelanneista suomalaisista Jyri Grönlund otteli sijalle 21 ja Juha Oikarainen sijalle 25.

Nyt pelattu Liettuan turnaus sekä heinäkuussa pelattava Latvian avoin kansainvälinen turnaus ovat hyviä mahdollisuuksia valmistautua 5.–11. elokuuta Bulgarian Sofiassa pelattavaan sokkopingiksen EM-turnaukseen.

Molemmissa Baltian turnauksissa ansaitut ranking-pisteet ovat merkitsevässä roolissa, kun EM-turnauksen lohkoja laaditaan. Liettuan turnauksesta oli tarjolla sekä miehille että naisille enimmillään 400 pisteen potti, mikä on korkein avoimesta turnauksesta ansaittavissa oleva pistemäärä.