Palaa lajin sivulle

Curlingin säännöt ja luokittelu

Säännöt

Curlingissa on päämääränä saada mahdollisimman monta oman joukkueen kiveä jäämään lähelle radan päässä olevaa pesän keskipistettä. Curlingjoukkueessa pelaa neljä pelaajaa, joista jokainen heittää kaksi kiveä päätä eli erää kohti.

Pyörätuolicurlingissa jäätä ei harjata kiven edessä kuten curlingissa, ja kiven saa työntää liikkeelle työntövarrella. Pyörätuolicurlingissa pelin pituus on kahdeksan päätä. Curlingissa päitä on kymmenen.

Luokittelu

Pyörätuolicurlingissa on vain yksi vammaluokka. Kilpaillakseen urheilijoilla on oltava jalkoihin vaikuttavia vammoja ja lisäksi joillakin urheilijoilla on myös käsiin vaikuttavia vammoja.

Osalla urheilijoista on esimerkiksi selkäydinvammasta johtuvaa lihasvoiman puutosta jaloissa ja osalla CP-vammasta johtuvia haasteita koordinaatiossa.

Kaikki urheilijat eivät käytä pyörätuolia jokapäiväisessä elämässään, mutta kilpailuissa pyörätuolin käyttö on pakollista. Kilpaillakseen pyörätuolicurlingissa urheilijoiden täytyy täyttää vähintään lajille määritellyt minimivammakriteerit.

Lisätiedot: Lauri Ikävalko, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 562 8549