Palaa lajin sivulle

Jalkapallon säännöt ja luokittelu

Säännöt

Sekä CP-jalkapallossa että kehitysvammaisten jalkapallossa sovelletaan kansainvälisiä jalkapallosääntöjä. Sähköpyörätuolijalkapallon ja näkövammaisten jalkapallon säännöt muistuttavat futsalin sääntöjä. Sähköpyörätuolijalkapallon säännöistä lisää Palloliiton lajiesitteessä.

Luokittelu

Näkövammaisten jalkapallossa (5 vs. 5) saavat kilpailla vain urheilijat, joilla on B1-, B2- tai B3-tason näkövamma. Tasavertaisen kilpailun takaamiseksi kaikkien näkövammaisten kenttäpelaajien on käytettävä silmäsuojia. Lisäksi jokaisella joukkueella on näkökykyinen vammaton maalivahti, joka ei tarvitse luokittelua kilpaillakseen.

CP-jalkapallossa (7 vs. 7) pelaajat luokitellaan CPISRA-luokituksen mukaan luokkiin FT1, FT2 ja FT3. Kentällä pitää olla vähintään yksi pelaaja luokasta FT1 ja kentällä saa olla maksimissaan yksi pelaaja luokasta FT3. Lisää CP-jalkapallon luokittelusta IFCPF:n sivuilta.

Special Olympics -jalkapallossa luokittelu tapahtuu tasoluokitteluotteluiden perusteella.

Sähköpyörätuolijalkapallossa perusperiaate on, että lajia harrastavat henkilöt, jotka käyttävät sähköpyörätuolia myös arjessaan. Tarkemmin sähköpyörätuolijalkapallon luokittelusta lajin kansainvälisen kattojärjestön FIPFA:n sivuilla.

CP-jalkapallon luokittelija

Huom! Luokitteluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä lajin yhteyshenkilöön. Yhteyshenkilösivulle pääset siirtymään tästä.

  • Jari Pylvänäinen

Hyödyllisiä linkkejä