Palaa lajilistaan

Pöytätennis

Paralympialaji, Special Olympics -laji ja elinsiirron saaneiden MM-kisalaji

Pöytätennis on kesäparalympialaji liikunta- ja kehitysvammaisille urheilijoille. Pöytätennis on myös kehitysvammaisten Special Olympics -laji sekä elinsiirron saaneiden MM- ja EM-kisalaji. Kehitysvammaisten yleisurheilussa on tarjolla myös kansainvälisen VIRTUS-järjestön (entinen INAS) sekä down-urheilijoiden ITTADS-järjestön kilpailuja.

Parapöytätenniksessä kilpailijat luokitellaan toimintakyvyn mukaisiin luokkiin. Tästä tarkemmin Säännöt ja luokittelu -osiossa. Kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailuissa urheilijat jaetaan tasoluokitteluissa tasoryhmiin ja elinsiirron saaneiden kilpailuissa urheillaan ikäryhmittäin.

Lue lisää luokittelusta säännöt ja luokittelu-osiossa

Parapöytätenniksestä Suomessa vastaa Suomen Pöytätennisliitto. Lajia pääsee harrastamaan Pöytätennisliiton alaisissa urheiluseuroissa ja kilpailuissa. 

Etsi harrastuspaikkaa Löydä oma seura -palvelusta

Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi tai lähialueesi seuraan tai Pöytätennisliittoon, jos olet kiinnostunut pöytätenniksestä!

Yhteystiedot 

Suomen Pöytätennisliitto

Esteettömyys

Liikuntatilojen yleisen esteettömyyden lisäksi pöytätenniksen pelaaminen liikunta- ja monitoimisalissa edellyttää seuraavia asioita:

  • Pyörätuolipelaajan pelatessa on huomioitava, että pöydän jalkarakenne ei estä pelaajan pelaamista.

  • Turnauksissa ja leireillä, missä useampi peli on käynnissä yhtä aikaa, lyhyt jälkikaiunta aika, symmetrinen akustiikka ja tasainen äänentoisto mahdollistavat kommunikoinnin ja häiriöttömän pelaamisen kaikille pelaajille.

  • Suuri tila voidaan jakaa ylösnostettavilla väliseinillä kuunteluympäristön parantamiseksi.

  • Pelialueen aitauksia tulee olla riittävästi suurissa saleissa. Tämä helpottaa pallojen keräämistä.

Lisätietoja urheilulajien esteettömyydestä