Palaa lajin sivulle

Sulkapallon säännöt ja luokittelu

Säännöt

Liikuntavammaisten sulkapallossa käytetään Sulkapalloliiton/kansainvälisen kattojärjestön sääntöjä. 

Sulkapalloliiton/ kansainvälisen kattojärjestön säännöt.

Myös elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien sulkapallossa käytetään Sulkapalloliiton sääntöjä.

Luokittelu

Sulkapallossa kilpaillaan kuudessa eri vammaluokassa: pyörätuoliluokat WH1-2, pystyluokat SL3-4 (alaraajavamma) & SU5 (yläraajavamma) ja lyhytkasvuisten luokka SS6.

  • Pyörätuoliluokat WH1-2: Vammaluokkien WH1-2 urheilijat kilpailevat pyörätuolissa. Urheilijoilla on vammoja, jotka vaikuttavat alaraajoihin ja joko yläraajoihin tai/ja keskivartaloon, esimerkiksi ala- tai neliraajahalvaus. Vammaluokan WH2 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on normaali kun taas vammaluokan WH1 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on joko kohtalaista tai heikkoa.
  • Pystyluokat SL3-4 & SU5: Vammaluokkien SL3-5 urheilijat kilpailevat pystyasennossa. Urheilijoilla on monia erilaisia liikuntavammoja, kuten esimerkiksi raajan puutoksia, CP-vamma tai huomattava jalkojen pituusero.
  • Lyhytkasvuisten luokka SS6: Vammaluokan SS6 urheilijoiden seisomapituus on rajoittunut poikkeavien ylä- ja alavartalon tai keskivartalon mittojen vuoksi. Lyhytkasvuisuutta aiheuttavat esimerkiksi akondroplasia (klassinen lyhytkasvuisuus) tai kasvuhormonien toimintahäiriö.

Lisätiedot parasulkapallon luokittelusta Kansainvälisen Sulkapalloliiton sivuilta.