Palaa lajin sivulle

Sulkapallon säännöt ja luokittelu

Säännöt

Liikuntavammaisten sulkapallossa käytetään Sulkapalloliiton/kansainvälisen kattojärjestön sääntöjä. 

Sulkapalloliiton/ kansainvälisen kattojärjestön säännöt.

Myös elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien sulkapallossa käytetään Sulkapalloliiton sääntöjä.

Luokittelu

Sulkapallossa kilpaillaan kuudessa eri vammaluokassa: pyörätuoliluokat WH1-2, pystyluokat SL3-4 (alaraajavamma) & SU5 (yläraajavamma) ja lyhytkasvuisten luokka SS6.

  • Pyörätuoliluokat WH1-2: Vammaluokkien WH1-2 urheilijat kilpailevat pyörätuolissa. Urheilijoilla on vammoja, jotka vaikuttavat alaraajoihin ja joko yläraajoihin tai/ja keskivartaloon, esimerkiksi ala- tai neliraajahalvaus. Vammaluokan WH2 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on normaali kun taas vammaluokan WH1 urheilijoiden keskivartalon toimintakyky on joko kohtalaista tai heikkoa.
  • Pystyluokat SL3-4 & SU5: Vammaluokkien SL3-5 urheilijat kilpailevat pystyasennossa. Urheilijoilla on monia erilaisia liikuntavammoja, kuten esimerkiksi raajan puutoksia, CP-vamma tai huomattava jalkojen pituusero.
  • Lyhytkasvuisten luokka SS6: Vammaluokan SS6 urheilijoiden seisomapituus on rajoittunut poikkeavien ylä- ja alavartalon tai keskivartalon mittojen vuoksi. Lyhytkasvuisuutta aiheuttavat esimerkiksi akondroplasia (klassinen lyhytkasvuisuus) tai kasvuhormonien toimintahäiriö.

Lisätiedot parasulkapallon luokittelusta Kansainvälisen Sulkapalloliiton sivuilta.

Huom! Luokitteluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä lajin yhteyshenkilöön. Yhteyshenkilösivulle pääset siirtymään tästä.