Yhdenvertaisin seura -stipendit Turunseudun Kenttäurheilijoille, Riihimäen Palloseuralle ja Okeroisten Ratsastajille 

Pasi Heikkilä heittää keihästä, Eero Hynynen ohjeistaa RiPS Kevareita ja Katja Heikkinen ratsastaa.

Suomen Paralympiakomitea ja Alko jakoivat kansainvälisenä vammaisten päivänä lauantaina 3.12. Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendejä kolmessa eri kategoriassa.  

1500 euron arvoiset stipendit saivat Turunseudun Kenttäurheilijat (Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa), Riihimäen Palloseura (Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa) ja Okeroisten Ratsastajat (Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä). 

Ensimmäistä kertaa jaossa olleita Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendejä haki kaikkiaan 98 urheiluseuraa. Valintaraadissa olivat mukana Nina Peltonen ja Lauri Jaakkola Suomen Paralympiakomiteasta, Maritta Iso-Aho Alkosta sekä urheilijaedustajana ex-paralympiauimari Antti Latikka

Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa: Turunseudun Kenttäurheilijat 

Turunseudun Kenttäurheilijat on nuori, vuonna 2018 perustettu yleisurheiluseura, jossa alusta asti parayleisurheilu on ollut toiminnan ytimessä. Seuran kasvuvauhti on ollut ripeää; viimeisen vuoden aikana harrastajamäärä on kasvanut noin 40:stä noin 80:een ja samassa ajassa paraurheilijoiden määrä on noussut 12:sta 28:aan. 

Perustajansa ja valmennuspäällikkönsä Janne Keräsen johdolla Kenttäurheilijoissa on tehty kovasti työtä paraurheilun arvostuksen, tietoisuuden ja kilpailumahdollisuuksien edistämisen puolesta.

Lue tausta-artikkeli ja katso video Turunseudun Kenttäurheilijoista

Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa: Riihimäen Palloseura 

Jalkapallon erityisryhmä RiPS Kevarit on toiminut Riihimäen Palloseuran siipien alla vuodesta 2009 alkaen RiPS-ikoni Eero Hynysen luotsaamana. Kevarien pelaajille jalkapalloharrastus ei rajoitu pelkästään harjoituksiin ja turnauksiin, vaan he ovat aktiivinen ja tärkeä osa koko seuran toimintakulttuuria. He ovat erilaisissa vapaaehtoistehtävissä RiPSin edustusjoukkueen peleissä. RiPSiläisyys on heille ylpeyden aihe, ja vastavuoroisesti myös seurassa ollaan ylpeitä siitä, että Kevarit on osa RiPSin toimintaa. 

Lue tausta-artikkeli ja katso video Riihimäen Palloseurasta

Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä: Okeroisten Ratsastajat 

Okeroisten Ratsastajat on lahtelainen, Okeroisten Tallilla toimiva ratsastusseura, jonka jäsenistä n. 15 prosentilla on jokin toiminnan rajoite. Seuran hallituksessa ja tuntiohjaajana on vammaisia henkilöitä, mutta ilman että kyse olisi kiintiöistä tai että siitä muutenkaan tehtäisiin erityistä numeroa. Se on vain luonteva osa Okeroisten kulttuuria.

Lue tausta-artikkeli ja katso video Okeroisten Ratsastajista