Paralympiakomitean hallitus ja johtoryhmä pureutuivat työseminaarissaan taloustilanteeseen sekä paraurheilun tilaan eri lajeissa

Suomen Paralympiakomitean logo tummansinisellä taustalla

Suomen Paralympiakomitean hallitus hyväksyi 14.6. järjestetyssä kokouksessaan päätetyt henkilöstökulujen säästötoimenpiteet ja katsahti sekä Paralympiakomitean lajiliittovastuulajien kehittämistoimenpiteisiin että paraurheilun nykytilaan integraatiolajeissa.  

Paralympiakomitean hallitus kokoontui 14.6. Helsingissä. Ennen hallituksen kokousta pidettiin Paralympiakomitean johtoryhmän ja hallituksen yhteinen työseminaari, jonka aiheina olivat paralympiakomitean vastuulla olevien lajien kehitystyö, liikunnan ja urheilun integraatio sekä markkinointi, varainhankinta ja yritysyhteistyö.

Yhteisessä työseminaarissa kehittämispäällikkö Katja Saarinen kävi läpi lajien kehittämistoimenpiteet, joista osa on aloitettu Paralympiakomitean ja VAU:n yhdistymisprosessin aikaan vuonna 2019. Tällä hetkellä jokaisen lajin kanssa käydään vuosittain arviointi sekä siihen liittyvä kehittämispäivä.

Keskustelussa hallituksen kanssa todettiin, että tätä yhdessä Huippu-urheilun instituutti KIHUn kanssa tehtyä työkalua voidaan jatkossa hyödyntää myös muun muassa integraatiolajien kanssa.

Tutkimuspäällikkö Aija Saari esitteli suomalaisen paraurheilun integraation nykytilan ja kertoi samalla taustoja siitä, mistä olemme tähän tilanteeseen edenneet. Paralympiakomitean ja opetus- ja kulttuuriministeriön välisessä tavoiteasiakirjassa nostetaan esille Paralympiakomitean rooli integraation edistäjänä suomalaisessa liikunnassa.

Kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen esitteli varainhankinnan tavoitteet ja kertoi menossa olevasta Maailman arvokkain pelipaita -kampanjasta. Kampanja on kerännyt tukea paraurheilun ja soveltavan liikunnan toimintaan Paralympiakomitean vaikean taloustilanteen aikana tähän mennessä jo yli 300 000 euroa. Kampanjan avulla on saatu lisättyä myös paraurheilun näkyvyyttä eri medioissa.

Työseminaarin jälkeen käydyssä hallituksen kokouksessa kuultiin pääsihteerin katsaus tämänhetkisestä taloustilanteesta. Hallitus kuuli myös juuri päätetyistä muutosneuvotteluista, ja sen myötä hyväksyi esitetyn säästösuunnitelman sekä päätti henkilöstöä koskevista lomautuksista. Koko henkilöstön kolmen viikon mittaiset lomautukset pidetään porrastetusti loppuvuoden 2023 aikana.  
 

Lue lisää:

Paralympiakomitean muutosneuvottelut päätökseen

Paralympiakomitean hallituksen kokous: Agendalla taloustilanteen kehittyminen ja Maailman arvokkain pelipaita -kampanja

Paralympiakomitean kevätkokouksessa paketoitiin vuosi 2022 ja esiteltiin pelastusreittiä kuluvan vuoden talouskurimuksesta

Näköalapaikalta: 20 vuotta lajiliittointegraatiota

 

Paralympiakomitean vuoden 2023 alusta toimineeseen johtoryhmään kuuluvat pääsihteeri Riikka Juntusen lisäksi kehittämispäällikkö Katja Saarinen, tutkimuspäällikkö Aija Saari, kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen sekä viestintäpäällikkö Lauri Jaakkola.